Alfa Romeo 156: Nokkenasversteller vervangen

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 t-spark

Heren,

Ik krijg hier binnenkort een AR156 binnen waarbij de nokkenasversteller vervangen dient te worden. Is hier speciaal gereedschap voor nodig? Van de dealer hoorde ik dat ik een speciale dop en een nokkenasblokkeerding nodig zou hebben.

Alvast bedankt voor uw reactie.

Erik.

01erik01

Geplaatst door 01erik01 (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 156? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

alfa_romeo (0) PRO, 17 jaar geleden

Hallo,

Dit is helemaal correct.
Je hebt 2 blokkeerkapjes nodig die je over de nokken van de 2e en 3e cil. heenzet zodat deze vaststaan.
Je hebt een riemspanner nodig en een sleutel (speciaal gereedschap) die over de nokkenasversteller past om hem uit de nokkenas te draaien.De nokkenasversteller weer goed vastzetten met loctite.Je hebt ook nog een oliekeerring pers nodig om de oude keerring weer terug te persen.kan eventueel ook met een hele grote dop.Heb je dit speciale gereedschap niet dan zou ik er niet aan beginnen.Ik sleutel al 7 jaar bij een alfa dealer en zonder dit gereedschap kom je nergens met de distributie.
Groeten een alfa freak.

baarts (0) PRO, 17 jaar geleden

Je hebt inderdaad de blokkeer kalibers nodig. De versteller zelf krijg je er zonder speciaal gereedschap wel uit.

peter8828 (0) PRO, 17 jaar geleden

Je kan de versteller ook reviseren komt er een andere veer en een paar plaatje in, en een kunstof ring kosten ongeveer een tientje.

groeten Peter.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 156 of stel zelf een nieuwe vraag.