Alfa Romeo 155: Ruitenwissers 155

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 twin spark

Ik ben sinds 1 week de trotse bezitter van een alfa 155 bj 1998.
Bij de aankoop heb ik gezien dat de ruitenwissers vervangen moesten worden.

Hier en daar wat nagevraagd en blijkt dat de complete arm dan vervangen moet worden, kosten E 37,- per stuk, dus E 74,- voor de gehele voorruit.
Is hier geen andere oplossing voor (wat is eigenlijks de reden van de gehele arm vervangen?), bijvoorbeeld met na-vul rubbers werken?

Tevens is de codekaart (voor de sleutel) niet meer leesbaar en het zou zo'n E 250,- kosten om de code uit de auto te halen.
Wat voor nadelen zouden eraan zitten om in geval van nood te master key te gebruiken om mee te rijden (ik heb 1 werkende sleutel en de master key, reserve sleutel heeft geen code meer)?

Alvast vriendelijk bedankt voor de genomen moeite!

Hakkie

Geplaatst door Hakkie (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 155? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

sytze (0) PRO, 16 jaar geleden

De ruitenwissers kunnen vervangen worden door losse rubbers die verkrijgbaar zijn in de aftermarket. Kosten plm 5 euro per stuk. Een van onze monteurs studeert in G.gen dus zou ze mee kunnen nemen, wat je wil.
Voor de sleutel kun je het beste contact opnemen met de dealer.

Sytze

Hakkie (0), 16 jaar geleden

sytze,

Bedankt voor je snelle antwoord, ik wist wel dat dit mogelijk moest zijn en vond het al raar dat er bij AVA nogal raar werd gereargeerd toen ik over navul rubbers begon.

Bij auto-revista wisten ze het gelukkig wel en ik kan ze zaterdag ophalen, nu maar hopen dat het niet al te hard gaat regenen. ;)

Nogmaals bedankt!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 155 of stel zelf een nieuwe vraag.