Alfa Romeo 33: snelheidsmeter dol & toerenteller lui

Bouwjaar: 1989, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1300

Mijn snelheidsmeter (incl. km-teller) draait dol! Enige tijd later begon de toerenteller steeds minder toeren aan te wijzen. Intussen beweegt de toerenteller nog nauwelijks (1500rpm als ik pakweg 5000rpm draai).

De snelheidsmeter is het vervelendste probleem: mijn km-stand gaat steil de hoogte in, zelfs bij stilstaan!! Ook snelheidsbeperkingen respecteren wordt moeilijk.

De snelheidsmeter werkt af en toe correct bij koudstart (niet altijd). Na enkele km wipt hij een paar keer op en neer om dan helemaal off-scale te draaien tot het maximum en blijft hangen achter het 0-naaldje. De km-teller begint dan fors bij te tellen. Heb uitgevlooid dat hetzelfde fenomeen ook verschijnt zonder de motor te starten (enkel contact) en de auto even vooruit of achteruit te bewegen. Wanneer dat zich voordoet, gaat de naald pas terug wanneer ik motor & contact uitdraai!

Intussen heb ik de staaf laten vervangen die in de versnellingsbak de draaisnelheid meet, maar dat haalde slechts enkele ritjes iets uit. Mijn garagist (ook toevallig mijn neef) vertelde me dat het vervangen van de kabels onmogelijk is bij dit type 33 (905 uit 1989: eerste model 33 met interieur laatste model 33).

Weet iemand raad??

oedipoes

Geplaatst door oedipoes (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 33? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

yana (0), 16 jaar geleden

Geen slecht contact ergens? (massaprobleem dus).

oedipoes (0), 16 jaar geleden

Zou best eens kunnen, stelde gisteravond vast dat mijn (nieuwe) batterij opnieuw plat was. En dat ondanks dat de alternator 2 weken geleden vervangen werd. Hij slaagde er niet meer in om de batterij op te laden wanneer de lichten of radio aan stonden.

Hoe kijk ik een massaprobleem als dit na? Waar beginnen?

Pjotr9136 (0), 16 jaar geleden

Ik heb lang geleden een 33 uit 1989 gehad, ook hierbij sloeg de km teller op hol. De dealer (Sam van Lingen in Utrecht) heeft deze toen gerepareerd ( ik weet niet meer wat er exact gedaan is, heb in elk geval niet het idee dat het duur was of lang duurde ). Om in elk geval het oplopen van de afgelegde km te voorkomen heb ik toen voor de reparatie de km teller kabel achter uit het dashboard gehaald. En na de reparatie ook nog even om de stand een beetje reeel te houden.

oedipoes (0), 16 jaar geleden

Dank voor de tip. Zal ik doen. En zal Van Lingen eens contacteren, dat lijkt wel een sterke referentie te zijn.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 33 of stel zelf een nieuwe vraag.