Alfa Romeo 156 2004: Start maar slaat niet aan

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: AR32205, Motorinhoud (cc): 1800, Vermogen (kw): 103

Goedenavond,

Heb hier een Alfa Romeo 156 1.8 16V van 2004 staan die nog wel start, maar niet wil aanslaan.

Auto heeft probleemloos & storings-vrij gereden, tot dat de accu +/- 3 weken geleden slecht begon te worden.
Auto is toen ook 2x overgestart geweest, en reed daarna weer probleemloos. Afspraak was al gepland voor het vervangen van de accu, maar zo ver heeft het niet mogen komen.

Ik kreeg telefoon dat de auto weer met platte accu stond, en dat overstarten niet meer werkte. Startmotor gaat rond, maar motor slaat niet aan. Tevens VDC & ABS storing op display.

Heb de auto dus maar opgehaald, en ben zelf aan het controleren / meten gegaan.
Aller eerst een goede accu gemonteerd.
Brandstofpomp loopt
VDC/ABS zekering bovenop accu is in orde. Voor alle zekerheid toch maar een nieuwe op gezet om het 100% zeker te kunnen uitsluiten, maar nog steeds VDC & ABS storing.
Bij uitlezen geeft deze aan dat er een probleem is met het CAN-netwerk. Heeft zo'n ding uberhaupt al CAN dan?

Verder viel me op dat de gasklep een klikkend/stellend geluid blijft maken wanneer de wagen op contact staat. Alsof hij zijn inleer-positie kwijt is.
Mijn Launch maakt helaas geen verbinding met het motor-systeem, maar omdat de sloperij hier om de hoek voor een paar cent een andere gasklep had liggen, en oa. AC-tronics schrijft dat die dingen wel vaker de geest geven, deze opgehaald en gemonteerd.
Echter nog steeds hetzelfde probleem als voorheen.

Wanneer ik de inlaat slang los trek en de gasklep op een kiertje zet door er een schroevendraaier door te steken, loopt hij wel gewoon.

Zekeringen onder de stuurkolom heb ik ook gecontroleerd, die zijn allemaal in orde.
Relais voor de accu ook gecheckt, werkt ook allemaal zoals het hoort.

Waarom maakt mijn Launch geen contact met de motor ECU? zou deze dan toch om zeep zijn, of zitten er ergens nog zekeringen verstopt die ik nog niet heb kunnen vinden? En kan dit samen hangen met die VDC/ABS storing?

Ik ben helaas totaal geen Alfa kenner, dus hoop dat iemand van jullie dit wellicht bekend in de oren klinkt en mij verder kan helpen?

Alvast bedankt voor jullie tijd en input!


Mvg Emiel

Mulder Trade

Geplaatst door Mulder Trade PRO , lid sinds 2 jaar geleden

3 Reacties

kaleido 1 PRO, 3 weken geleden

Zekeringen in beide zekeringkasten gecontroleerd ? 1 onder de motorkap en 1 links onder het dashbord .

    Thanks voor de snelle reply! Zekering onder motorkap (60A blok-zekering) is zoals ik schreef al gecontroleerd, en uit voorzorg zelfs vervangen, maar helaas zonder resultaat. Links onder stuurkolom heb ik een zekeringkast gevonden onder de OBD-connector, en ook deze zekeringen heb ik allemaal los gehad en gecontroleerd, alles in orde. - Mulder Trade PRO, 3 weken geleden

kaleido 1 PRO, 3 weken geleden

Onder de motorkap zitten toch ook normale zekeringen en relais , deze relais werken , gaan nog wel eens stuk , massa is ook in orde ?

    De enige zekeringen die ik heb kunnen vinden onder de motorkap zijn die 60A blok zekering van de VDC/ABS & een aantal Mega zekeringen (30, 50, 70 & 80A) Verder heb ik er geen gevonden? Maar wellicht heb ik niet goed gekeken. Massa zoek ik het niet zo zeer in, dat zou me heel sterk lijken. - Mulder Trade PRO, 3 weken geleden

Mulder Trade PRO, 1 week geleden

Nog altijd geen tijd gehad / gevonden om hier verder in te duiken, en dat zie ik er de komende tijd ook niet meer van komen, dus heb besloten om het hierbij te laten.

Mocht iemand van jullie wellicht interesse hebben in deze Alfa 156 1.8 16V SW met oa. xenon, vol-leder, 17'' velgen, Cruisecontrole, airco enz. dan laat maar weten...
Misschien dat ik er nog een liefhebber blij mee kan maken voordat ik hem zelf sloop...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 156 of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.