Alfa Romeo 147: Teller unit valt uit of doet het half.

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Geachte forum leden,

Mijn 147 heeft sinds vanochtend het volgende probleem: Bij het starten vanochtend bleven de toerenteller, km-teller, benzinemeter en de temp. sensor op 0 staan en ging het lampje van de ABS branden. Ook tijdens het rijden (wat hij normaal blijft doen) was er geen verandering. Na het werk nog steeds hetzelfde euvel. Echter bij opnieuw starten deed de toerenteller en de temp meter het in een keer wel. De elektrische ramen en elektrische spiegels functioneerde ook de gehele tijd niet.

Nou heeft de auto lekkage gehad en is dus van binnen nat geweest, en hoewel dit vakkundig opgelost is door een garage (nu weer kurkdroog) denk ik toch dat ik het hier in moet zoeken.

Iemand tips?

cbas

Geplaatst door cbas (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 147? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Alfamenke (0) PRO, 15 jaar geleden

Waarschijnlijk zit er vocht of opgedroogd vocht (oxidatie) in je bodycomputer.
Als inwendig schoonmaken niet meer helpt, helpt alleen vervangen nog.

cbas (0), 15 jaar geleden

Bedankt Alfamenke,

Kan je me misschien ook vertellen waar ik dit kan vinden?


Groet

Alfamenke (0) PRO, 15 jaar geleden

Links onderin, achter de zekeringen kast. De bodycomputer is grijs van kleur. Je zal er het een en ander voor los moeten maken om erbij te kunnen komen en het geheel eruit te halen. Daarna voorzichtig (!) de kast uitelkaar nemen en de printplaat eruit halen. Als je ergens witte vlekken op de printplaat ziet: dat is genoeg voor een storing. Deze kun je voorzichtig met een doek en WD40 verwijderen.

Succes!

cbas (0), 15 jaar geleden

Alfamenke,

nogmaals bedankt voor het antwoord! Nog een laatste vraag -> Kan ik de stekkers straffeloos loshalen (ik neem aan na het losnemen van de accu polen) ?

en WD40? Contact-spray zal een betere oplossing zijn?


Gegroet

Alfamenke (0) PRO, 15 jaar geleden

Stekkers kun je gewoon loshalen, idd even de accu losmaken. Ik gebruik altijd WD omdat dat niet agressief is, veel contactsprays zijn dat wel.

cbas (0), 15 jaar geleden

Super! Ga d''r van de week mee aan de slag.

Je hoort/ziet de uitkomst wel!


Gegroet

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 147 of stel zelf een nieuwe vraag.