Alfa Romeo 156 1999: verwarming

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel

Ik heb een probleem met de verwarming. Het eerste half uur heb ik een zeer goede verwarming maar stipt na 30 min. begint de ventillator koude lucht te blazen. Dit tot mijn grote ergernis want de temperatuur koelt snel af en het enige wat ik kan doen is de schakelaar naar 30 à 32°C draaien of de motor even stil leggen en opnieuw starten. Pas dan begint hij terug warme lucht te blazen. Eerst dacht ik dat het aan de sensoren lag, maar die werken correct. Heeft iemand een andere suggestie of is dit probleem gekend? Alvast bedankt voor de reaties. Greetz, Steamy

Steamy

Geplaatst door Steamy (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 156? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

alfabroleo (0) PRO, 18 jaar geleden

zit je meng klep misschien vast ofzo?

Steamy (0), 18 jaar geleden

Goh, ik zou het niet weten. Het is mij onlangs wel opgevallen dat de temperatuur van het water niet boven de 69°C uitkomt. Misschien een probleem met de thermostaat die niet goed dicht of verwarmt? Alhoewel, de eerste 30 min heb ik een sublieme verwarming...

Steamy (0), 18 jaar geleden

Ik heb dus een nieuwe thermostaat laten plaatsen. De temperatuur loopt mooi op tot zo'n 85°C maar mijn verwarmingsprobleem is nog niet opgelost. De eerste 30 min zeer goede verwarming, nadien blaast ie enkel koude lucht tenzij ik hem op binnencirculatie zet. Dan blaast ie weer netjes de gevraagde temperatuur. Zou het probleem zich niet in het circuit bevinden of een klep die na 30 min opengaat en niet meer sluit of hoe moet ik het zien? Greetz!

Steamy (0), 18 jaar geleden

Ik heb intussen ook al iets opgevangen van een relais die zou kunnen vastzitten. Wat denken jullie hier van?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 156 of stel zelf een nieuwe vraag.