Algemeen: batterij stuk of de druppelladers??

mijn batterij van de moto was te zwak om te starten en heb eerst deze aan druppellader c tec xs 3600 gehangen en na 1 uurtje duide deze aan dat deze ok was en het bleek dat batterij nog te zwak was om te starten,dan zelfde maar met optimate3 lader ook zelfde verhaal,duurde 2uurtjes en was met lader ok opgeladen ,en ook te zwak om te starten, met startkabels aan auto liep deze onmiddelijk (moto is elektrisch wel in orde)
dan had ik batterij een uurtje opgeladen met autolader dan nog eens getest en batterij heeft het nu toch al 3 dagen achter elkaar volgehouden
mijn vraag is dit normaal dat de druppelladers een verkeerde weergave kunnen geven dat een batterij in goede conditie is, ofwel is de batterij toch stuk en ook een druppellader kan normaal gezien een platte batterij niet in zo'n korte tijd een batterij tot 100 procent opladen
alvast bedankt voor reacties

guidod

Geplaatst door guidod (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

maarten4874 (0) PRO, 11 jaar geleden

laders zullen best goed zijn. Een accu kan best opgeladen zijn volgens de lader maar als de accu defect is,zal de inwendige weerstand te hoog worden tijdens starten en de spanning zakt te ver. Dus met een nieuwe accu ben je denk ik klaar.

Paulus8636 (0) PRO, 11 jaar geleden

Heeft de batterij een lange tijd ontladen gestaan? Dan zal hij gesulfateerd zijn. Gevolg is dat hij nauwelijks laadstroom opneemt en zich dus niet laat opladen. Door de lage laadstroom denken de beide intelligente laders (CTEK en Optimate) dat hij vol is.
De minder intelligente (maar in dit geval dus betere) autolader pompt er gewoon stroom in en breekt het sulfaat gedeeltelijk af zodat de batterij weer wat laadstroom opneemt.
Toch zal deze batterij zijn beste tijd gehad hebben. Ik zou hem vervangen en op de nieuwe elke maand de druppellader voor een dag erop zetten.

Gr.
Paul

guidod (0), 11 jaar geleden

batterij kan best stuk zijn maar met de autolader laadt deze de eerste 5min. met een laadstroom van 5ampere,nadien nog een ampere en dan laat ik deze een uurtje aanstaan en dan kan ik zeker 10 seconden starten,misschien ook niet voldoende om toch een nieuwe te kopen

Paulus8636 (0) PRO, 11 jaar geleden

Geen probleem. Je kunt gerust blijven rijden tot het echt niet meer gaat.

guidod (0), 10 jaar geleden

met nwe batterij was alles ok

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Algemeen Overig of stel zelf een nieuwe vraag.