Algemeen: Nieuwe Mennekens laadkabel funtioneert niet

Ik heb een nieuwe Mennekens model 3 max 32A laadkabel die niet functioneert,

Ik rij zelf een V60 D6 We hebben de kabel ook op een Tesla model 3 geprobeerd en verschillende laadpalen. Ik heb de nieuwe kabel vergeleken met een oudere laadkabel. Ik dacht in eerste instantie dat het aan de coating van de stekker lag die in de laadpaal gaat. De coating zit op de dikkere pinnen. Ook zag ik dat er lengte verschil zit in de kleine pinnen. Dit komt overeen met de oude kabel. Ook de weerstanden heb ik vergeleken. Dit komt ook overeen met de oude kabel. Ook heb ik geen doorslag kunnen meten. Wat zou het probleem kunnen wezen??? Met de ouder kabel laad hij wel.

Alvast bedankt voor jullie reactie.

Groet,
Ruud

Ruud538

Geplaatst door Ruud538 , lid sinds 4 jaar geleden

4 Reacties

BarryH, 5 maanden geleden

Alle verbindingen doorgemeten? Alleen de cp draad zou een weerstand moeten hebben ( sginaleert de max. belasting van de kabel)

Hans4040 PRO, 5 maanden geleden

Als je die kabel nieuw hebt gekocht, zou ik er mee teruggaan....

Hans4040 PRO, 4 maanden geleden

En...hoe is het met de kabel..?

Ruud538, 4 maanden geleden

Verbindingen doorgemeten. Niets afwijkend kunnen meten in vergelijk met de oude kabel. Had geprobeerd de stekkers te demonteren. Dit is helaas niet mogelijk. Als je het typeplaatje verwijdert dan zie je gelijk dat hij vanbinnen gevulkaniseerd is..

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Algemeen of stel zelf een nieuwe vraag.