Algemeen: Patter 1cil stationaire dieselmotor.

Hallo allemaal.

Als hobby ben ik aan het proberen de bovengenoemde motor aan het monteren en weer aan de praat te krijgen.

Verdere gegevens: type PAZ 1 luchtgekoelde 4 takt motor PAZ1 1000 omw/min. 2,5 PK.
Heeft een vreselijk zwaar vliegwiel en moet aangeslingerd worden.Heeft een inwendige smeeroliepomp, maar er lopen olieleidingen buitenom.
Geschatte leeftijd rond de laatste wereldoorlog!

Er zijn twijfels over de verstuiverhouder, waarschijnlijk zit het onderste deel in de kop vastgeroest.
Of het is èèn stukmet deze kop.
De Bryce Berger brandstofinspuitpomp kan geen slag meer maken. Wel kan de tandheugel welke de hoeveelheid-inspuiting verzorgd, bewegen.(regelateur)
Kruipolie en warmtewisselingen worden regelmatig toegepast, maar de angst om de boel stuk te maken is er nog steeds. Instruktieboekje met veel tekeningen heb ik wel.

Wie heeft ervaring of heeft er een uit elkaar liggen zodat ik even langs kan komen om advies.

Groeten H. Rozemeijer Zwaag

Han.

Geplaatst door Han. (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

erik2819 (0) PRO, 16 jaar geleden

Hallo,ik was dit weekend in het drentse plaatsje Orvelte en daar stond bij de klompenmakerij ook een 1 cil dieselmotor en men had het volgens mij ook over een patter.Maar zeker weet ik het niet,er is wel een website;orvelte.nl(klompenmakerij)of ambachtenspeeltuin.nl en daar staat wel een foto op.

Groeten van Erik

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Algemeen Overig of stel zelf een nieuwe vraag.