Algemeen: Raar geluid en toerenteller

Hallo allemaal, ik ben hier net nieuw op het forum. Mijn auto (Peugeot 206, automaat, benzine) doet zo nu en dan een beetje raar en dacht, laat ik hier een vraag stellen :)

Sinds een paar weken maakt hij een vreemd geluid als ik de auto parkeer of als ik na het rijden even stil sta. Er komt dan ergens uit de auto een geluid alsof iemand over een ballon of vochtige spiegel heenwrijft. Dit geluid maakt hij ongeacht of de motor aan of uit staat. Het duurt maar een aantal seconden, maar is wel erg luid. Verder merk ik aan het rijden in de auto niks, hij remt ook gewoon prima. Echter had ik vandaag wel even dat de toerenteller niks deed en de auto wou hierdoor absoluut niet lekker schakelen (het is een automaat, dus dit doe ik niet zelf). Ik heb geen idee of dit verband kan hebben met het rare geluid, ik denk eigenlijk van niet. Ik denk dat dit weer een defecte sensor is, dit gebeurd me vaker met deze auto (olie en snelheidssensor waren beiden het afgelopen jaar ook stuk gegaan).

Heeft iemand een idee waar dit geluid vandaan kan komen en hoe dit opgelost kan worden?

MaryAnne91

Geplaatst door MaryAnne91 , lid sinds 3 maanden geleden

0 Reacties

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Algemeen of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.