Algemeen: RDW vraagt alle originele kentekenpapieren op te sturen.

Hallo,

Ik rijd een Volvo bi-fuel V40 uit 2002. Mijn kenteken vermeldt bij brandstof: B/G. Dit is dus vanaf aflevering 2002.
Nu kreeg ik gisteren een brief van de RDW met het verzoek om alle originele autopapieren, dus deel1, 2 en copie deel3 op te sturen naar hun, omdat het kenteken aangepast moet worden naar G3. Dit vanwege dat ik dan in een gunstiger belastingtarief zou kunnen vallen.

Ik heb gebeld met de RDW (het telefoonnummer wat in de brief stond) en volgens hun was dit een normale procedure, echter ik vertrouw het totaal niet. Dan zit ik ruim 2 weken zonder enig origineel autopapier, terwijl ik wel dagelijks moet rijden. Volgens de RDW voldeed een kopie als ik aangehouden zou worden door de politie of dergelijke.

Mijn onderbuikgevoel zegt NIET DOEN. Ik krijg het gevoel van oplichting, met het idee dat ALS ik het zou doen, misschien wel binnenkort mijn auto verdwenen zou kunnen zijn in een nacht.

Heeft iemand ervaring hierin? Klopt het, of maak ik me onnodig druk in deze.

groetjes Jos

Jos64

Geplaatst door Jos64 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

moderator (0) PRO, 13 jaar geleden

Klopt. Origineel moet opgestuurd worden.

primera p11 (0), 13 jaar geleden

Dat is toch alleen maar gunstig,dat tie naar G3 gaat,scheelt een hoop wegenbelasting.
Gelijk op sturen!.

Jos64 (0), 13 jaar geleden

Dank allen voor de antwoorden, ik ga de papieren binnenkort opsturen. Jullie antwoorden hebben me gerustgesteld.

Renaultmonteurtje (0) PRO, 12 jaar geleden

nieuwe al weer terug?

Jos64 (0), 12 jaar geleden

nee, nog niet. Ze zijn aangetekend opgestuurd. Het zou een 2 weken duren, en ze zijn nu een week weg, dus nog even geduld.

Jos64 (0), 12 jaar geleden

De papieren zijn gelukkig binnen. Ze lagen gewoon in de brievenbus, niets aangetekend of zo. Het was toch een bron van zorg of alles goed zou verlopen.
Maar goed, de brandstof staat nu op G3, en alles is helemaal goed gegaan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Algemeen Overig of stel zelf een nieuwe vraag.