Algemeen: tik in remmen na velgen wassen

Ik heb onlangs mijn velgen gewassen met velgreiniger en shampoo. Daarna de auto 10 meter achteruit gereden in de garage en daar 2 dagen laten staan.
Na deze 2 dagen gaan rijden, en bij licht tot matig aanremmen hoor ik bij elke wielomwenteling voor een pulserende tik. Dit is ook licht voelbaar in het rempedaal.
Op de schijven is een bruine afdruk te zien van de remblokken. Ik heb geprobeerd om een aantal keer stevig door te remmen, maar zowel de tik als afdruk blijft.

De afdruk is nauwelijks dikker dan de rest van de schijf, het voelt alleen iets ruwer t.o.v. het blanke gedeelte van de schijf. Lijkt me toch raar dat dit zo hard kan tikken.
Schijven en blokken zijn een half jaar oud. Wielen lopen mooi vrij en alles is mooi gangbaar.

Herkent iemand dit probleem? Gaat het vanzelf over of moet er iets aan gedaan worden?

joeri3000

Geplaatst door joeri3000 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

jan5047 (0) PRO, 9 jaar geleden

Even de remblokken demonteren schijf even opschuren en evt de blokken ook

kaleido 1 (1445) PRO, 9 jaar geleden

Waar is mijn bijdrage gebleven vanmiddag gepost ?
Had een heel verhaal getikt , van het hoe en waarom.
Jan heeft de beknopte versie getikt.
Als je velgen reinigd met velgenreiniger is het noodzakelijk verschrikkelijk na te spoelen met schoon water en daarna de boel droog en warm te rijden , zodat het agressieve goedje geen gelegenheid meer krijgt om in te vreten en oxidatie te veroorzaken.

joeri3000 (0), 9 jaar geleden

Bedankt Jan en Kaleido! Jammer dat er bijdragen verdwenen zijn, leek me interessant om te lezen. Misschien kan een moderator het nog terughalen?

Ik heb de schijven momenteel op de werkbank liggen. Met 120 schuurpapier de plekken geschuurd, de plek is wel minder geworden maar niet weg. Het lijkt wel of de afdruk er in gelaserd staat. Het voelt wel glad aan nu i.t.t. voorheen was de plek ruwer als de rest.
Goed zo, of moet de plek helemaal afgeschuurd tot blank staal? ben dan wel bang dat ik dikteverschil krijg.

De velgreiniger ligt overigens al in de vuilnisbak ;-)

kaleido 1 (1445) PRO, 9 jaar geleden

Je moet wel proberen over een groot oppervlak te schuren , eerst het randje zo goed mogelijk glad schuren en dan uitschuren over een groter oppervlak anders schuur je een kuil , overdreven gezien.
Weg krijgen , doe je niet , is ook niet nodig , glad is voldoende.

sgm (0), 8 jaar geleden

Beste is om de schijven te laten ronddraaien en dan met een schuurschijf op de boormachine ze egaal schuren. We hebben dat wel eens gedaan door de auto aan 1 kant op te krikken en dan de auto stationair te laten draaien in de 1. Maar dat is met de tegenwoordige ESP en ASR systemen niet meer mogelijk. Want dan wordt het vrije wiel afgeremd en rijdt de auto van de krik...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Algemeen Overig of stel zelf een nieuwe vraag.