Audi A3: Audi A3 moeilijk in de versnelling

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Beste mensen,

ik heb een audi a3 uit 2000 met 160.000km. Sinds kort loopt de versnellingsbak wat stroef. Het grootste probleem is de eerste versnelling. Hij loopt er niet ''lekker'' in. Erg vervelend bij parkeren, stoplichten en in de file(al vervelend genoeg). Ik moet de pook ver naar links trekken en dan langzaam in de versnelling steken, anders wil hij helemaal niet. Rijdend terug naar zn 1 is daarbij helemaal lastig. Ook de tweede versnelling is minder soepel dan voorheen maar daar wil ie, doch vergelijkbaar stroef, met ''normaal'' beleid nog wel in. Voor de rest is de auto nog top en heb ik geen problemen. Ook niet in de achteruit.

MVG

alfaproblemos

Geplaatst door alfaproblemos (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

fraction (0), 10 jaar geleden

rijdend schakelen naar de 1 gaat sowieso niet, gaat alleen wanneer je stil staat. (althans bij mijn audi a3 2001 1.6 benzine)

alfaproblemos (0), 10 jaar geleden

Tja het lijkt iets te verslechteren de laatste tijd. Zelf heb ik het idee dat het in het ''pook mechanisme'' zit. Mogelijk een lagertje of iets dergelijks. Ik moet er ook bij zeggen dat mijn ''idee'' over autos nogal beperkt is.
bedankt voor je feedback

Siem Bijman (115) PRO, 10 jaar geleden

Wat zou kunnen zijn is dat de prise-as door roestvorming in het vliegwiel iets mee blijft draaien. Dat verneem je vooral in de 1e versnelling. Probleem is dat je er niet veel aan kan doen behalve de bak demonteren....

kaleido 1 (945) PRO, 10 jaar geleden

Schakelmechanisme al eens gecontroleerd op speling / afstelling ?

alfaproblemos (0), 10 jaar geleden

Bedankt voor de tips. Het nakijken van het schakelmechanisme klinkt als de goedkoopste en dus eerste optie. Zou je mij misschien kunnen vertellen hoe ik dit het best kan aanpakken ofdat ik dit door de garage moet laten doen?

Alvast bedankt

kaleido 1 (945) PRO, 10 jaar geleden

Ligt aan hoe handig je bent , je hebt de boel eerder ontregeld , dan goed afgesteld , en het is makkelijker om even met 2 man te doen.
De 1 bedient de pook en de ander kijkt onder de motorkap wat er gebeurt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A3 of stel zelf een nieuwe vraag.