Audi A4: Audi A4 2.0TDI Quattro stottert bij acceleren

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0TDI Quattro chiptuned

Hoi Allemaal,

Ik heb iets waar ik helemaal gek van wordt .. Ik heb een pracht van een Audi A4 2.0TDI Quattro (model 2007) gekocht in juni 2006 en door Audi / Pon laten chiptunen meteen. Dit was een van de eerste 2 liter diesels met quattro (voorheen alleen op de grotere dieselmotoren).

De auto bevalt goed en hiervoor had ik een Audi A3 1.9TDI ook gechipped waar ik nooit problemen mee had.

Het probleem:

Bij het optrekken heb ik soms het stotteren van de auto. Het lijkt net of hij zich inhoudt of geen diesel krijgt ofzo. Het vervelende is dat ik het niet kan naproduceren, m.a.w. het gebeurt willekeurig lijkt wel. Ik heb het sinds de aanschaf en het gekke is dat mijn collega, die een identieke auto heeft (officieel model 2006, maar 1 maand eerder gekocht), ook dat stotteren heeft.

Bij elke beurt (heeft er nu 3 gehad, zit 60.000km op) geef ik aan: zoek het probleem van het stottere op, maar elke keer vinden ze het niet. Ik ben net terug van vakantie en heb de auto 10 dagen bij de dealer achtergelaten, waarbij de werkplaatschef met de auto heeft gereden en het probleem niet heeft gehad (...). Ik rij zelf zo'n 30.000km per jaar en heb het elke week zeker een paar keer.

Het meest gebeurt het (heb ik het idee in ieder geval) als ik van de snelweg kom, de afslag neem, terugschakel naar m'n twee en dan weer gas geef. Ik voel dan vaak 1 a 2 schokkend of inhouden van de motor.

Mijn eigen idee is dat het door het chippen komt en omdat het 1 van de eerste 2 liter quattro diesels is, maar de garage zegt dat ik de laatste versie van de computer etc al heb.

Tis om gek te worden en in juni loopt m'n garantie af van de auto, vandaar dat ik er zo op push bij de garage. Ik heb wel een kopie van de werkbon waarop staat dat ik het probleem steeds vermeld, maar ook dat zij niets vinden.

Wie klinkt dit bekend in de oren en belangrijker, wat zou de oplossing kunnen zijn?

Alvast bedankt!

Gr,

Hans

snahsiub

Geplaatst door snahsiub (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

jos-br (0) PRO, 16 jaar geleden

Wat me normaal wel opvalt is dat er bij dit type motor best veel software updates zijn, misschien hier eens naar vragen. Verder zou je de auto eens ergens anders uit kunnen laten lezen, misschien komt hier iets uit waar ze zelf niets mee willen/kunnen doen?

Jos.

snahsiub (0), 16 jaar geleden

Hoi,

Ik heb het nagevraagd toen bij de laatste keer en ze zeiden dat elke motorunit meteen wordt geupdate als er nieuwe versies zijn. De eerste beurt overigens kreeg ie een grote update en toen vernielden ze een of andere regelunit omdat ze waren vergeten dat ie was gechipped (had ik notabene op de order er expliciet bij laten zetten). Ik was toen m'n auto 2 weken kwijt. "Grappige" is dat dat bij m'n collega z'n auto ook was gebeurd, maar die zit notabene bij een andere dealer. Ik ben een beetje het vertrouwen kwijt in audi dealers .. :|

Rosse (0), 16 jaar geleden

Het kan zijn dat dit probleem reeds opgelost is in de nieuwere software, maar dat ze je die niet kunnen geven omdat jouw wagen gechipped is, en ze dan de tuning te niet doen?

CARS&MOTORS (0) PRO, 16 jaar geleden

fijn dat chippen
ik wil alleen chip vanavond bij een pint en voor de tv
nooit een probleem en als ie t niet doett vroot ik m op
maar even zonder dollen
als t af fabriek is kan t dan niet aan de chip liggen
of wat ik al eens heb meegemaakt
een verkeerde regeleenheid(ook af fabriek)

snahsiub (0), 16 jaar geleden

Die regelunit hebben ze al een keer 'opgeblazen' zoals ze het zelf mooi zeiden door die verkeerde update met chip enzo. Dus die is al helemaal nieuw. Is het makkelijk om bv ergens mijn audi ergens in te plukken, een versie uit te lezen en ergens op internet de lijst met versienummers te vinden?

Zodat ik zeker weet dat ik de laatste (en bugvrije) versie heb?

CARS&MOTORS (0) PRO, 16 jaar geleden

je kan met vagcom de eenheid lezen en dan heb je alle gegevens/nummer
anders even paul kelder zoeken
is geboren uit de audi's

ray2.0tdi (0), 15 jaar geleden

Hallo
Ik heb een a4 avant 2.0 tdi
Mijn probleem was stotteren en inhouden op de snelweg bij constante snelheid(deellast).

Eerst brandstoffilter vervangen(geen verbetering)
LMM vervangen (geen verbetering)

Oplossing was een nieuwe branstoftemperatuur voeler (g81)

Geen problemen meer gehad
Ik hoop dat je wat aan deze info hebt.

Ray

Hans4040 (310) PRO, 15 jaar geleden

@ray2.0tdi: topic is van april 2008 en zal wel opgelost zijn, inmiddels.

mvg,
Hans.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.