Audi A6: Audi A6 & vervagen riemen / ketting

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.7 TDI Quattro

Hallo,

Sinds vorig jaar juli ben ik in het trotse bezit gekomen van een Audi A6 2.7 TDI Quattro. Ik moet zeggen dat ik nooit meer iets anders wil. Wat een geweldige auto! De kilometerstand is ergens voorbij de 123.000 km. Omdat ik nog weinig ervaring heb met een Audi vraag ik mij af of er bij deze km stand onderdelen moeten worden vervangen. Ik weet dat hij een grote longlife beurt moet hebben maar zijn er daarnaast nog andere onderdelen die bij deze km stand nog vervangen moeten worden. Op diverse fora lees ik dat de nokkenas van deze motor wordt aangedreven door een ketting ipv een riem. De waterpomp en brandstofpomp worden dacht ik door een tandriem aangedreven? Kan iemand mij vertellen of de ketting moet worden vervangen en zo ja bij welke km stand. Bij welke km stand moet ik de riem van de waterpomp en brandstofpomp vervangen? Ik hoop dat iemand voor mij een antwoord heeft. Heb zelf nog niet zoveel kennis en ervaring met deze auto.
Alvast hartelijk dank voor jullie moeite!

met vriendelijke groet,

Sjaffie

Sjaffie

Geplaatst door Sjaffie (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A6? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

erik2819 (0) PRO, 12 jaar geleden

Distributie word aangedreven door kettingen en deze hebben geen vervangingstermijn.
Alleen de brandstofhogedrukpomp word aangedreven door een tandriem en deze heeft ook geen vervangingtermijn.
Zelfs bij auto's met km-standen boven de 2 ton hebben wij ze nog nooit vervangen.(als hij stuk gaat heb je in principe geen verdere motorschade,auto valt wel stil)
Verder zit er nog een geribde riem op waar ook geen termijn voor staat.(deze moet wel bij elke beurt goed gecontroleerd worden)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A6 of stel zelf een nieuwe vraag.