Audi A4: Auto gekocht met gebreken/ iemand die verleden van de auto kent?

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Diesel, Motorcode: CAG, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 105

Goedemiddag,

Ik heb een Audi A4 gekocht in Tilburg. De handelaar gaf aan dit bij Van Mossel gekocht te hebben. Dit klopt ook. Echter geeft Van Mossel aan geen onderhoud (technische) gedaan te hebben maar gewoon doorverkocht. Auto heeft al binnen paar dagen na aankoop gebreken vertoond. Roetfilter kapot, turbo kapot, koppeling moet vervangen worden, motor dient vervangen te worden, tandriemset + multiriemset dient vervangen te worden.
Indien er iemand iets weet over het verleden van deze auto, kan hij/zij dit dat melden? Dit is nodig om te kunnen bewijzen dat de auto al gebreken had voor aankoop. Betreft Kenteken 41-ZD-ZJ 2.0 TDI SEDAN bj 2008. Ik zal je echt heel erg dankbaar zijn!

Yilbas

Geplaatst door Yilbas (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

ferdinand (60), 7 jaar geleden

Zitten waarschijnlijk geen boekjes bij.Probeer bij Van Mossel te achterhalen van wie hij deze auto heeft ingeruild.Dan kan je daar misschien navraag doen.De tellerstand kan je zo bij de RDW nakijken.Overigens zijn dit allemaal verborgen gebreken.Je zou je geld terug kunnen eisen, tenzij je er al langer in rijd.Dat geef je niet aan in je verhaal.Maar uit het verhaal blijkt wel ,dat deze handelaar waarschijnlijk niet thuis geeft.Uit bovenstaande blijkt uit jouw opsomming dat alles moet worden vervangen,.Dan zou ik op de Onderdelenlijn voor een motor kijken.Een uit een schade auto b.v.Dan is het economisch verantwoord.
Ferry

ferdinand (60), 7 jaar geleden

O ja ,ik zie nu eigenlijk dat hij na een paar dagen al gebreken vertoonde.Wat voor gebreken waren dat.Ik neem aan niet de hele opsomming hierboven. Want dat had je toch wel bij een proefrit moeten merken.Als dat wel zo is, dan heb je niet nog meer bewijs nodig,maar een goede advocaat.
Ferry

Yilbas (0), 7 jaar geleden

Hallo ferdinand, Er is inderdaad een proefrit gereden niks van gemerkt. Na paar dagen hebben we pas gemerkt dat er iets niet goed ging omdat er veel geluid uit kwam. Van Mossel geeft aan dat de KM stand zou kloppen. Ik ben nu bezig met een advocaat. Ik ga zeker tot het uiterste om mijn geld terug te krijgen of in ieder geval mijn kosten. Als ik de vorige eigenaar kon vinden zou het natuurlijk veel sneller gaan. Maar dat soort informatie willen ze meestal niet geven.

ferdinand (60), 7 jaar geleden

De vorige eigenaar zal je niet veel verder helpen.Wat je kan doen is de Audi dealer bellen en vragen wanneer hij zijn laatste onderhoudsbeurt heeft gehad en wat er aan gedaan is.De meeste dealers verstrekken die informatie wel.Uiteindelijk blijft toch de handelaar over waar je hem gekocht hebt verantwoordelijk .Maar zoals uit het verhaal blijkt ,verwacht ik daar niet veel van.Heb je toevallig een rechtsbijstandverzekering bij de ANWB of een andere maatschappij.Die kunnen je ook verder helpen. Ik zou echter op zoek gaan naar een andere motor. Veel sloopbedrijven zetten hem er nog voor een schappelijk tarief in.Veel succes.
Ferry

Yilbas (0), 7 jaar geleden

Ik heb Audi dealer gebeld maar echt een onderhoudshistorie hebben ze niet. Rechtsbijstand kan ik geen aanspraak op maken omdat er geen bovag garantie is.
Ik heb een advocaat ingeschakeld. En ja ben nu op zoek naar een gereviseerde motor. Wat dus ook best moeilijk is om te vinden.
Bedankt.

Moderator Problemcar (75) PRO, 7 jaar geleden

Problemcar.nl is opgezet om samen technische problemen op te lossen.
Juridische geschillen zijn daar geen onderdeel van en resulteerd vaak in zinloze discussies.
Je zal dit met de verkoper moeten regelen.

Moderator Problemcar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.