Audi A4: Auto maakt vanzelf toeren en valt weg bij het intrappen van het

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 20v

Het probleem is begonnen met het oplopen van het toerental, zowel stationair als tijdens het rijden. In het begin was dit maar tot 2000 tot 3000, maar later werd dit ernstiger tot ongeveer 5000 toeren. Na een bezoek aan de audi-dealer en het opnieuw inleren van de gasklep was het probleem in eerste instantie verholpen.

Later (paar maanden) kwam het probleem weer terug op vakantie en heb bij de lokale audi-dealer opniew de gasklep laten inleren om thuis te kunnen komen van vakantie. Volgens de dealer zou, indien het probleem terug zou komen, het gasklephuis gereinigd moeten worden. Op de terugweg 2 dagen later kwam het probleem alweer terug. Nu kwam er echter bij dat als ik het gas intrapte de motor wegviel. Bij het loslaten van het gas kwam hij weer op toeren tot ongeveer 3000. Op deze manier kon ik wel verder rijden, zolang ik maar niet aan het gas kwam of de auto in de vierde versnelling overschakelde (ook dan viel hij namelijk weg).

Uiteindelijk heb ik de auto naar huis laten slepen en heb ik het gasklephuis laten schoonmaken. Een maandje is weer alles goed gegaan, maar toen begon hij weer te schommelen tijdens het stationair draaien. Op dit moment schommelt hij niet meer, maar valt de motor soms weg tijdens het intrappen van het gas (met name bij het overschakelen naar de 3de versnelling). Als ik het gas dan even loslaat en het rustig opnieuw probeer werkt het wel weer. Het probleem van het wegvallen van de motor begint overigens pas nadat ik 2 tot 3 km gereden heb.

Wat verder nog opvalt is het volgende: De auto komt pas heel laat op temperatuur (volgens de temeratuurmeter). Ik moet echt al een flink stuk rijden en dan ook nog een tijdje stationair ergens staan, wil de temperatuur in de buurt van de 90 graden komen. Ik weet niet of dit er iets mee te maken kan hebben, maar het is in ieder geval vreemd lijkt me.

Ik hoop dat iemand me kan helpen met dat probleem, want ik geloof dat ze bij mijn audi-dealer ook niet echt weten wat het is en dat ik dadelijk alles in de auto heb vernieuwd en dat het dan nog steeds niet verholpen is.

royke79

Geplaatst door royke79 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

ricky (0) PRO, 17 jaar geleden

Welke storing stond erin?
Voor 99 % gasklephuis defect,zeker omdat hij na het inleren het weer even goed doet,gasklep geeft verkeerde waardes door waardoor de ecu zijn basisafstelling kwijt raakt,komt vaker voor.
Voor de klacht van de temp. waarschijnlijk thermostaat defect,blijft open staan,(heeft niets te maken met haperen van de motor).

Ricky,

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.