Audi A6: automaat

Bouwjaar: 2000

Ik heb een 1.9 TDI waarvan de bak vervangen is. Nu schakeld de automaat niet goed van 3 naar 4. Is dit een electrisch probleem met de computer. Kan iemand mij ook vertellen hoeveel toeren de motor normaal maakt bij b.v. 120 kilometer per uur.

Gr.
Marcel

mrijk

Geplaatst door mrijk (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A6? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Rick9756 (0) PRO, 19 jaar geleden

Als de bak is vervangen (en niet gereviseerd) is het vooral van belang dat precies de goede bak eronder zit met de goede bakcode (3 letters bijv: DUK misschien met een serienummer erachter). Die staat op de bak bij een 4 traps boven op het koppelomvormerhuis. in de kofferbak of onderhoudsboekje staat de bakcode die erin hoort. Zijn die code's niet hetzelfde dan is dit waarschijnlijk het probleem.

mrijk (0), 19 jaar geleden

Hallo Rick, we hebben op Internet gekeken en daar stonden 3 bakken met verschillende nummers die volgens Audi toegepast konden worden. Er zit dus inderdaad een ander type in. Wat mij opvalt is dat het toerental snel oploopt en daalt, kan het niet zijn dat de koppeling slipt???

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A6 of stel zelf een nieuwe vraag.