Audi Tt: Geen vloeiend verloop in toeren

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: APX 225pk

Vanaf de aankoop van de wagen in 2006 (2e eigenaar) merk ik op dat de wagen bij pakweg 4500tpm in 5e/6e versnelling even op adem moet komen, vervolgens lijkt hij weer pit te krijgen bij 5500tpm met als resultaat dat de auto er als een speer van tussen gaat.

Ook merk ik op dat wanneer je vanuit lage toeren in de 3e versnelling zit en gasgeeft met het gaspedaal zo'n 70% ingedrukt houdend, dat de auto even hikt. Niet direct bij het vloeren van het pedaal maar kort daarna. Na de hik is er niks aan de hand en loopt hij mooi op.

Wat kan er mis zijn?
De LMM is reeds vervangen, er is een nieuwe Forge DV007p gemonteerd en de auto is gechipped.

Echter voor de tuning waren de twee problemen al aanwezig!

Kan het de N75 klep zijn of misschien een verontreinigde lamdasonde?

Ronny007

Geplaatst door Ronny007 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi TT? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

ricky (0) PRO, 16 jaar geleden

In ieder geval ff laten uitlezen,lekke vacuumslang zou kunnen.
Wat ook veel kan schelen is het gasklephuis reinigen en in basis zetten met de testkast en de temperatuursensor vervangen.

Ricky

Ronny007 (0), 16 jaar geleden

Enige tijd geleden is de auto door de dealer al uitgelezen. Hier zijn geen storingsmeldingen uit voortgekomen. Ook is de temperatuursensor inmiddels vervangen.

ricky (0) PRO, 16 jaar geleden

Toch maar weer ff laten uitlezen (weet niet hoe lang geleden voor et laatst),en gasklephuis reinigen/inleren.
Dan ff verder kijken.

Ricky

audia4 (0) PRO, 16 jaar geleden

Die luchtmassameter; was dat een originele of eentje van bosch of een immitatie??? is het de laatste, dan ben je een van de vele die aan de lijfe ondervind dat een vw benzine met een immitatie luchtmassameter niet goed loopt. Ik heb dit al vele malen aan de hand gehad. Ze lopen wel, maar je mist iets. De karakterestiek van de immtatie (ook pierburg) is net iets anders waardoor de computer niet goed reageert en jouw klachten geeft.

Voor vw benzine altijd origineel ruildeel of bosch gebruiken. (bosch is in de meeste gevallen de OEM leverancier voor de LMM van vw benzine motoren)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi TT of stel zelf een nieuwe vraag.