Audi A6: Geen vonk 2.6 V6

Bouwjaar: 1995

Deze auto is een tijdje geleden in een sloot beland.We hebben alles droog gemaakt en nagenoeg alles functioneert weer. Heb alleen nog geen vonk. Computer is droog gebleven.Zit te denken aan een hallgever of zo. Waar zit ie bij deze motor? Het is een 2.6. Kan ik ook op een ander manier checken om te kijken of de bobines spanning krijgen? Of om er achter te komen wat het euvel is?

tsjitske

Geplaatst door tsjitske (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A6? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

tsjitske (0), 18 jaar geleden

Ben er net ook achter gekomen dat ie geen benzinetoevoer heeft. Dit even ter aanvulling.Allee zekeringen gecontroleerd, maar alles is heel.

Hans4037 (0) PRO, 18 jaar geleden

Bots schakelaar geactiveerd? ik weet niet of er een op zit.

Hans

Hans4037 (0) PRO, 18 jaar geleden

Bots schakelaar geactiveerd? ik weet niet of er een op zit.

Hans

tsjitske (0), 18 jaar geleden

Geen idee of ie er op zit. Zou benzineprobleem oplossen, maar niet de onsteking.Bedankt voor de tip.

Rick9756 (0) PRO, 18 jaar geleden

Als puls van referentiepuntsensor niet samenvalt met die van hall sensor werkt er niks. (geen vonk, geen injectie etc.) Dus of een van deze sensors is niet goed of distributie staat niet meer goed. Hall sensor zit achter op cylinderkop, ref. punt sensor zit ergens bij linker motorsteun

tsjitske (0), 18 jaar geleden

Bedankt voor je tip.Ik zag al een kabeltje lopen onder de nokkenastandwiel. Even kijken hoe ie eruit ziet.En even doormeten, denk ik. Maar als ik de auto op kontakt zet, moet de pomp dan niet even werken? Ik hoor dan namelijk niets.Weet jij misschien ook welke zekering van de voeding van de ECU is? Heb wel een vraagbaak van een A4,6 cylinder.Maar niet van de A6 type C4.De zekeringskast wijkt wel af van die van de A4. Dus ik kan niet veel met de bedradingsschema's.Alvast bedankt.

Hans4037 (0) PRO, 18 jaar geleden

Als het diagnoselampje brand als je het contakt aanzet dan krijgt de ECU spanning dan hoef je niet naar de zekering te zoeken.
Is het hoofdrelais niet kapot en heb je ook al aan een diefstal beveiliging gedacht die misschien de oorzaak van alle ellende is.

Hans

tsjitske (0), 18 jaar geleden

Er zit geen diefstal beveiliging op deze. Het is een A6 type C4 uit 1995.Het enige wat ie doet zijn 3 pieptonen, stop en bremsleuchte waarschuwing.Ik krijg geen spanning bij de bobines en als ik 'm op kontakt zet, hoor ik de pomp niet even lopen.Op de zekeringskastdeksel staat geen beveiligd circuit voor de ECU.Heb alleen een vraagbaak van een A4 en die is anders.Ik weet dat als de Motronic geen signaal krijgt, dat ie niet vonk en geen brandstof geeft.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A6 of stel zelf een nieuwe vraag.