Audi A6 Avant: Hard tikkend/slepend geluid

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.5 Tdi 180 pk Quattro

Goedemorgen allen,


Gisteren werd ik gebeld door mijn vrouw, die stond langs de kant met de Audi. Ze hoorde een heel hard bonkend geluid. Ben erheen gegaan en geluisterd, ik durfde er niet meer mee te rijden.

Het gaat om een Audi A6 avant quattro 2.5 tdi 180pk uit 2001.

Motor start normaal, maar meteen een enorm luid slepende tik te horen, ongeveer 2 per seconden, en gaat mee met het toerental (dus sneller bij gas geven).
De tik/bonk is door de hele auto te voelen.
Onder de kap gekeken, lijkt te komen uit de buurt van de luchtinlaat-slang die loopt van voor langs de linkerkant naar achter. De tik is daar ook te voelen.
Mijn eerste ingeving was misschien de turbo? Ik moest de auto een 100 meter verplaatsen en de tik verandert niet in hevigheid, alleen in snelheid met het toerental.

Ik kon zo snel niet zien loshangen (het was ook al donker), binnen in de auto branden ook geen controle lampjes.

Enig idee iemand?

Ik wil hem vandaag gaan slepen, maar het is een automaat/tiptronic. Enig bezwaar?

AMD319

Geplaatst door AMD319 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A6? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

DNS Car Solutions (0) PRO, 11 jaar geleden

Slepen van een automaat is altijd af te raden maar als je een klein stukje moet,kan je de gok nemen om te slepen met max 40 kmh...anders kan je beter transport regelen...
Wat betreft de tikt;kijk eerst eens even goed,en probeer een duidelijkere omschrijving te vinden voor ons,zo kan het vanalles zijn wat wij niet kunnen beoordelen vanachter een pc in de kantine...

AMD319 (0), 11 jaar geleden

Inmiddels de auto laten weghalen met een ambulance, het was een half uur rijden en ik durfde het risico niet te nemen.

In de garage te horen gekregen (en gezien) dat aan beide zijden de nokkenassen dusdanig versleten zijn dat er tuimelaartjes losgeschoten zijn. Het geluid was dus vooral dat hij op vier ipv 6 cilinders liep. ik heb nog een filmpje gemaakt met het geluid erop maar het slepende geluid hoor ik daar niet op terug, je hoort alleen het geratel en gedreun.

Bedankt voor de reactie in ieder geval.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A6 of stel zelf een nieuwe vraag.