Audi A6: inhouden niet meer starten

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel

Heb hier een A6 staan die plotseling in begon te houden alleen plotseling weer door trok daarna na een paar kilometer hield hij het voor gezien bij het afladen
startte hij nog een paar tellen en sloeg meteen weer af, er staan geen foutcodes opgeslagen, het lijkt of hij geen diesel krijgt heeft iemand advies wat te doen,
ik heb de dubbele aansluiting op het filter eruit getrokken en toen laten starten en er kwam wel diesel uit het filter ?

franstops

Geplaatst door franstops (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A6? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

ricky (0) PRO, 12 jaar geleden

Eerst even laten uitlezen, kan zijn dat er 1 pompverstuiver stuk is. Mocht dit zo zijn dan heb je de storing: "voedingsspanning verstuivers" opgeslagen.
Je zegt dat er wel diesel uit het filter kwam dus de pomp in de tank zou moeten werken zo te horen. Misschien een heel erg verstopt brandstoffilter maar eerst even uitlezen.

franstops (0), 12 jaar geleden

Heb hem uit laten lezen geen fouten, pomp in de tank werkt maar de brandstof uit de retour was erg zwart volgens mijn dieselmonteur is dan de vacuum/brandstofpomp inwendig lek dus pomp en filter vervangen nog geen resultaat, precies hetzelfde alleen wat ploffen maar niet lopen wel rookpluimen uit de inlaat, toen heb ik een aansluiting van EGR klep losgemaakt op het uitlaatspruitstuk toen liep de motor wel, dus roetfilter verstopt deze eraf gehaald en was niet door te blazen met perslucht, filter laten reinigen was weer goed open, gemonteert nog steeds hetzelfde dus filter losgemaakt bij de turbo nog steeds hetzelfde resultaat,de turbo draait wel,draai ik de egr aansluiting weer vast begin hij te roken en slaat af, ik heb nu de turbo eraf gehaald is niks aan te zien geen speling,
geen vette koolaanslag, draait ook als ik er met perslucht in blaas misschien iemand die de oplossing weet?

franstops (0), 12 jaar geleden

Ben maar aan de andere kant van de kop begonnen met de smoorklep en de EGR klep te verwijderen hierbij bleek dat de deze afgebroken was verder het spruitstuk ook gedemonteert, alles is dicht gekoekt met smurry en kool alles schoongemaakt en een nieuwe EGR geplaatst alles weer gemonteert
motor gestart en hij liep weer als voorheen. Blijf het vreemd vinden dat er geen storingen in stonden?

ricky (0) PRO, 12 jaar geleden

Bedoel je dat de klep van de as was gebroken oid bij de smoorklep of de egr klep?
Kan zijn dat het electrisch wel werkt maar niet mechanisch omdat dat deel afgebroken was en daarom ziet de ecu dit soort dingen niet als storing.
Zal wel door het "nieuwe rijden" komen...

franstops (0), 12 jaar geleden

Klopt klep was van de as gebroken.

sander10 (0) PRO, 12 jaar geleden

Hoi

Klopt wij hebben hetzelfde probleem gehad, alleen was onze roetfilter niet meer te redden.Klacht: plotseling afslaan onder het rijden.Na egr buisje verwijderd te hebben bleef hij wel lopen.Ook hier was de egr klep afgebroken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A6 of stel zelf een nieuwe vraag.