Audi Coupe: krekel/snerpend geluid bij licht sturen

Bouwjaar: 1989, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.3E 10V

Toevallig hoorde ik het vandaag toen ik mijn raam open had op de snelweg, een soort krekel achtig geluid, snerpend geluid, als ik licht naar links of naar rechts stuurde.
Het leek aan de linker kant te ontstaan...ik heb geprobeerd het geluid te krijgen terwijl ik 80 reed en mijn koppeling intrapte maar dan lukte het niet.
Lagere snelheden kreeg ik het ook niet te horen, echt vanaf 80.
Iemand enig idee wat dit kan zijn ?

Ik heb ook het idee dat mijn stuur erg gevoelig is, als ik over een hobbeltje rij, lijk ik totaal geen controle over het stuur te hebben, het stuur trekt dan licht naar beide kanten.

Ditzelfde probleem had ik een aantal weken geleden in Frankrijk, het regende, en had steeds het gevoel dat ik slipte, later bij droog weer had ik hetzelfde, nu zijn de wegen in Frankrijk niet zo goed, veel scheuren en gaten, dus moest continue mijn stuur goed vasthouden.

Dus als iemand ook een idee heeft wat dit kan zijn ?


Misschien goed om ook nog te weten, snel optrekken bij stoplichten gaat wel maar het gaat niet altijd goed, als ik de koppeling snel loslaat en mijn gas intrap, lijkt het net of ie geen grip krijgt, en soort van bonkt (niet het geluid maar het gevoel) ook net of mijn stuur geen grip heeft, en dan opeens "pakt" ie hem, en rij ik weg.



Dat piepend geluid hoorde ik eerst uit mijn ventilator komen, als ie flink staat te blazen en ik stuur dan naar rechts of links dan hoor je hem piepen uit de ventilator.

Als ik inparkeer en mijn stuur helemaal naar 1 kant opdraai, dan hoor je op een gegeven moment "klonk", zou er misschien ook wat mee te maken kunnen hebben.

Het is net of er serieus iets mis is met mijn stuur inrichting...
Dus ideeen wat het kan zijn, zijn welkom

markdekker

Geplaatst door markdekker (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi Coupe? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Mark

Zijn de banden niet scheef afgesleten ?

Als hij zo gevoelig is in het stuur,hoe staat het ervoor met de stuuinrichting c.q. uitlijning van de auto ? als het spoor niet meer klopt kan hij ook heel gevoelig zijn.

Gr Stefan

markdekker (0), 14 jaar geleden

Ik moet zeggen dat het ondertussen 5 jaar geleden is dat ie nieuwe banden heeft gekregen en dat ie uitgelijnd is...thanks...zal hem na zijn apk eens laten onderzoeken...hij trekt met los stuur ook erg naar rechts.

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Mark..

Als de banden in orde zijn,hij gebalanceerd en uitgelijnd is,moet het probleem haast verholpen zijn,mits er nergens speling opzit.

Gr Stefan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi Coupe of stel zelf een nieuwe vraag.