Audi A2: Licht schurende geluiden en vibraties bij licht gasgeven.

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.4TDI, AMF met bak EWQ

Hallo allemaal,

Ik hoor en voel tijdens licht gasgeven een schurend geluid uit de motorruimte. Ook voel je dan lichte vibraties bij je voeten. Het is zo weinig dat het nauwelijks opvalt. Met de radio aan merk je het niet. Ik weet echter zeker dat het niet hoort. Ik heb gezocht op het internet en kon meer gevallen vinden, echter zonder oorzaak en oplossing.
Het probleem treedt alleen op tijdens gasgeven vanuit gas-dicht. Als het ware de eerste centimeter dat je je pedaal indrukt. Als je je pedaal daar dan houdt, blijft het geluid en de trilling aanwezig. Bij verder gasgeven of gas los merk je niks. Het is ook geen knakkend of bonkend geluid dat ik ken van een kapotte homokineet. Ik vermoed zelf dat het toch iets met een homokineet of een versnellingsbaklager te maken heeft. Om die allemaal te wisselen is vrij prijzig dus ik hoop dat ik het zoekgebied wat kan verkleinen.

Alvast vriendelijk bedankt voor alle inbreng,

Frank Nijenhuis

frank.nijenhuis

Geplaatst door frank.nijenhuis (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A2? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

audia4 (0) PRO, 16 jaar geleden

Is het over bij ingetrapt koppelingpedaal??

frank.nijenhuis (0), 16 jaar geleden

Ja, als ik de koppeling intrap als het gebeurt, is het weg. Ook als ik meer gas geef. Het gebeurt alleen onder lichte belasting.
Ik verdenk zelf een homokineet dus ik ga ze binnenkort allemaal losmaken en inspecteren. Je moet ergens beginnen.

audia4 (0) PRO, 16 jaar geleden

Ik denk aan het 2 massavliegwiel; Een kenner hoort het gegarandeerd; Ik weet niet waar je woont; maar Paul Kelder die je op dit forum veelvuldig tegenkomt is dieselkenner bij uitstek. Denk dat je het beste advies krijgt door even contact met hem te zoeken.

frank.nijenhuis (0), 16 jaar geleden

Bedankt voor de inbreng. Dat zal ik zeker doen voordat ik eea loshaal.

Gr. Frank

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A2 of stel zelf een nieuwe vraag.