Audi Q7: luchtvering achter zakt niet

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Diesel, Motorinhoud (cc): 3000

Wij hebben een audi Q7 van 2010 staan en de luchtvering staat achter in de hoogste stand en wil ook niet meer zakken. Foutcode's uitgelezen 01400 bovengrens overschreden het storingslampje was een week daarvoor al af en toe gaan branden ..kent iemand dit probleem? Alvast bedankt voor het meedenken.

Jonny74

Geplaatst door Jonny74 (0) PRO , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi Q7? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Siem Bijman (140) PRO, 8 jaar geleden

Misschien kunnen deze jongens je helpen john: http://www.arnotteurope.com/default.aspx

Het zijn experts op dit gebied.

Frankie3226 (0) PRO, 8 jaar geleden

Hallo, probeer eens een basisafstelling te doen van het systeem.

ricky (0) PRO, 8 jaar geleden

Hoor je de compressor wel draaien? Zo niet dan voeding en zekeringen e.d. controleren.
Eigenlijk moet je eerst met de testkast diverse testen doen om meer info te krijgen wat er aan de hand kan zijn maar dan moet je wel het systeem kennen hoe het werkt.

Heb ook vaker gehad dat de nippels op de luchtveer verstopt/defect waren en geen lucht meer doorlieten dus ook geen hoogteregeling mogelijk. Dit kan je testen door de moer van de nippels stukje los te draaien en beetje lucht te laten ontsnappen en dan kijken of de auto gaat zakken, als hij niet zakt zitten ze verstopt, als hij wel zakt dan probleem verder zoeken bij de compressor of kleppenblok of de regeling hiervan. Maar let op als je dit doet dan ligt hij uiteindelijk op z'n kont of gaat richting low rider stand en dat kan ook weer schade opleveren aan de veerbalgen dus dit alleen doen als je weet wat je doet en feit is dat je de wagen op de brug moet ondersteunen mits je hem te ver hebt laten zakken.

Jonny74 (0) PRO, 8 jaar geleden

Ik ga straks weer met de audi aan de slag en ga kijken of hij verstopt zit ik heb de slangen bij het kleppenblok al los gedraait maar dan zakt hij niks. Dus misschien tog een verstopping? de compressor loopt wel. Hoe moet ik de luchtvering in de basisafstelling zetten? Wij hebben VAG-Com

Jonny74 (0) PRO, 8 jaar geleden

Ik heb de bijde leidingen van de achterveer afgehaald en hij zakt nog niks van achter betekend dit de achterveren aan beide kanten vervangen (Duur werk)? of kun je de verstopping nog ergens mee oplossen?

ricky (0) PRO, 8 jaar geleden

Nee, op de demper waar je de slangen op monteert zit op een nippel en deze kan je er ook uit draaien als goed is en die zitten dan verstopt dus alleen die nippels vv.

Jonny74 (0) PRO, 8 jaar geleden

Ricky bedankt voor de goede tip heb de nippels vervangen en de hij staat weer mooi recht. Maar sinds wij bij de dealer zijn geweest heb ik de foutcode 01437 fout basisafstelling en werkt de bediening van de hoogte regeling niet meer staat nu op automatisch maar kan hem niet meer verzetten, De knop achter in de koffer werkt ook niet meer!!
Wat kan ik hiier nog mee doen.

Jonny74 (0) PRO, 8 jaar geleden

het is gelukt na een paar keer proberen heeft ie de basisafstelling gepakt en de lampjes uit en doet het weer. Bedankt voor de tips en tot de volgende keer.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi Q7 of stel zelf een nieuwe vraag.