Audi A4: Motor slaat af

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.76

Ik heb al een tijdje dit probleem, bij het naderen van een kruispunt met ingetrapte koppeling slaat de motor af, bij het plotseling afremmen en zodra de snelheid minder wordt slaat de motor af. Wie kan mij helpen aan het oplossen van dit probleem.

Alvast bedankt

Ronald

ropo09

Geplaatst door ropo09 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

jan T (10) PRO, 17 jaar geleden

ronald laat in erste instantie het storingsgeheugen uitlezen of je daar wat wijzer van wordt.
de volgende stap is de vacuumleidingen op lekkage tecontroleren en de gasklep reinigen en op nieuw in de bassisstand zetten.

groetjes jan.

ropo09 (0), 17 jaar geleden

Beste Jan,
Bedankt voor je advies, de leidingen hebben geen lekkage en de gasklep is gereinigd en in de basisstand geplaats maar het probleem is niet opgelost.
Heb je nog andere oplossingen.

Bedankt
Groetjes Ron

jan T (10) PRO, 17 jaar geleden

ron zit er bij jou wagen in de buurt van het gasklephuis een zwart soort buisje waar drie vacuumleidingen op zitten.
haal dat ding er eens tussen uit en monteer een nieuwe ; dit klepje wil namelijk wel eens verstopt gaan zitten met afslaan met gevold.

groetjes jan.

ropo09 (0), 17 jaar geleden

Beste Jan,

HELP!!!!! Dit is echt een wanhoopskreet
Ik weet het echt niet meer de laatste dagen is gebleken dat bij het starten je het gaspedaal in moet trappen aners slaat de motor af en start de wagen niet. Verder is nu ook gebleken dat wanneer ik de verwarming inschakel op auto of gewoon standaard dat de motor niet afslaat tijdens het intrappen van de koppeling maar alleen als er plotseling moet worden afgeremd(hard/zacht maakt niet uit.

Wanneer ik bij de verwarming de stand economic inschakel dan merk je duidelijk dat de motor lager gaat draaien (minder toeren maakt) en dan slaat die motor zodra je de koppeling intrapt af.

Ik weet het echt niet meer, waar zou ik het gasklephuis en de gasklepregelaar moeten zoeken. Zouden die de problemen veroorzaken waar bevinden die zich.

Zou je mij kunnen adviseren welke oplossingen er mogelijk zijn en wat tegen deze problemen kan worden gedaan.

Bedankt voor als je adviezen tot nu toe.

Groet,
Ron

jan T (10) PRO, 17 jaar geleden

dat je motor langzamer gaat draaien als je de airco uitzet klopt wat er wordt minder van de motor gevraagd dus kan hij langzamer draaien.
ik denk toch dat je moet kijken naar de dat vacuum klepje/buisje want die willen verstopt gaan zitten en dan voor afslaan zorgen.
het is moelijk om het hiervandaan temelden maar het zit iets voor je gasklep en er zitten drie slangentjes aan van ongeveer 10 mm binnen diameter.
deze zou je nu in eerste instantie moeten vervangen.
en dan kijken wat er dan gebeurt.

groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.