Audi A6: Motorlawaai: brommen/dreunen

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 TDI 110 pk AFN

Mijn Audi A6 (235.000 km) produceert al een tijdje een uiterst vervelende brom/dreun, die het best hoorbaar is tussen 1600 en 2200 tr/min bij acceleratie en deceleratie.
Echter ook bij stationair toerental en constante snelheid is de auto duidelijk rumoeriger dan voorheen. Het is begonnen na terugkomst uit de garage voor een distributiewissel en vervanging van de einddemper (origineel Audi-onderdeel). De montage van de uitlaat werd nagekeken en alles zit goed. Als ik met stationair draaiende motor onder de motorkap luister hoor ik het gebrom/gedreun in de buurt van luchtfilterhuis/katalysator/turbo. Het luchtfilterhuis dan vasthouden brengt geen verandering. Verder draait de motor gewoon goed. Wat kan hier het probleem zijn?

PeugeotGTi

Geplaatst door PeugeotGTi (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A6? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

anoniem-1573996169 (0), 14 jaar geleden

humm zit er wel een luchtfilter in??????motorsteun kapot???

PeugeotGTi (0), 14 jaar geleden

Luchtfilter is vervangen. Hoe kan ik zo'n motorsteun controleren?

anoniem-1573996169 (0), 14 jaar geleden

moelijk,even een blok hout op een krik leggen en motor wat omhoog lichten en kijken of die brom er nog inzit

PeugeotGTi (0), 13 jaar geleden

Het op tijd zetten van de brandstofpomp heeft het probleem verholpen. Bij de vervanging van de distributieriem werd deze niet zorgvuldig genoeg getimed.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A6 of stel zelf een nieuwe vraag.