Audi RS3: Nieuwe Audi RS3 sportback

Na 4000km kreeg ik een rammel voorin die alleen hoorbaar is op hobbelwegen en klinkerwegen , bij zachtjes remmen is het weg ! Garage doet op de remblokjes kopervet en zo goed als weg die rammel , maar naar een week was het er weer , nadien hebben ze een nieuwe wiellager opgezet , niet geholpen ! Nou ja ik blijf rijden naar de garage nu hebben ze een nieuwe aandrijfas besteld het zou echt daar aanliggen aldus de monteur , deze wordt 21 nov. gemonteerd , ik heb weinig verstand over deze materie , maar ik geloof niet dat het weggaat omdat als ik gas blijf geven de rammel hoorbaarblijft , het zijn Brembo remmen ! Is er iemand die het echt kan weten ! gr.Rob

Neroamst07

Geplaatst door Neroamst07 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

voyager (0), 12 jaar geleden

Het zouden de remklauwen en de blokken moeten zijn. Vergelijkbaar gerammel kan maar van een iets komen. Er is spelling(te veel) op.Kijk of je de veerplaatjes iets kunt verbuigen zodat die meer weerstand bieden.

Neroamst07 (0), 12 jaar geleden

Dit ga ik zeker melden,maar naar hun zeggen hebben ze al een en ander gedaan aan de remmen , nieuwe aandrijfas gaan ze proberen! Ik houd je op de hoogte.

erik2819 (0) PRO, 12 jaar geleden

Gaat het geluid ook weg als je iets gas bijgeeft en er dus iets meer kracht op de aandrijfas komt?
Als er teveel kopervet aan de blokken zit kan de boel soms ook beter gaan glijden zodat de ze makkelijker klapperen.
Soms zit er bij audi een soort lijmlaag op de blokken zodat ze aan de remzuiger blijven plakken en minder snel rammelen.

Neroamst07 (0), 12 jaar geleden

Nee het geluid gaat niet weg als ik langzaam gas geef ! Van de week gaan ze speciaal vet aanbrengen van Brembo en de veerplaatjes iets buigen ! Daarna Audi dealer voor nieuwe aandrijfas , erg vreemd na 4500 km . Zij zeggen dat het daar aan ligt , ook heb ik een hele lichte trilling in het stuur , twee keer goed gebalanceerd , zit er ook nog , zou dat te maken kunnen hebben aan die losliggende remblokjes ???

erik2819 (0) PRO, 12 jaar geleden

Trilling in het stuur zou ook weer tre maken kunnen hebben met een aandrijfas!
Waarom doet de audi dealer ook niet de remblokken?

ricky (0) PRO, 12 jaar geleden

[quote=erik2819]Waarom doet de audi dealer ook niet de remblokken?[/quote]
Omdat deze als het goed is niet onder garantie vallen dus dan of klant of dealer betalen.
Maar als je ietsjes remt dan is het dus weg? Dan ligt het idd aan de blokken die om 1 of andere reden teveel speling hebben in de remklauwen.

Neroamst07 (0), 12 jaar geleden

Ik zal het melden voor nieuwe remblokjes, auto is een paar mnd oud , misschien toch garantie ! Dinsdag of woensdag hoop ik toch dat het opgelost is , laat zeker wat horen !,

Neroamst07 (0), 12 jaar geleden

[quote=Neroamst07]Ik zal het melden voor nieuwe remblokjes, auto is een paar mnd oud , misschien toch garantie ! Dinsdag of woensdag hoop ik toch dat het opgelost is , laat zeker wat horen !,[/quote]
Zeer goed werk geleverd bij de audi dealer! Goed , nieuwe aandrijfas wiellager, remmen goed nagekeken , en nog die rammel! Toen hebben ze de remschijven van links naar rechts gezet en andersom, wat bleek de rammel zat nu aan de andere kant , oorzaak een rammel in de schijf ! Deze zijn nu verwijderd en twee nieuwe remschijven gemonteerd ! Nu , geen rammel meer !

ricky (0) PRO, 12 jaar geleden

Mooi dat het is opgelost alleen kan het eigenlijk niet wat ze zeggen want een schijf kan niet rammelen maar het is nu weg dus hou het ff in de gaten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A3 of stel zelf een nieuwe vraag.