Audi A4-Avant: oliedruk te laag

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 tfsi bgb

Aantal weken geleden.

Klant komt binnen voor onderhoud olie en olie-filter worden vervangen.
Die zelfde dag belt de klant om te melden dat zijn lampje van olie-druk gaat branden eerste gedacht olie-filter niet goed vast alle olie weg komen ter plaatse bij de klant olie peil perfect ok. Laten de klant terug binnen komen om de olie druk te meten deze geeft 3.5 bar dus binnen de specificaties. We veranderen het olie druk contact rijden 50 km met deze wagen probleem blijft weg. Leveren de wagen terug af aan de klant deze is 3 dagen weg terug oliedruk lampje aan. Klant komt weer binnen meten de olie druk opnieuw 3 bar. Dit was aan de lage kant dus olie pomp controleren bij het afnemen van het carter allemaal zwarte sludge erin en de oliezeef verstopt. Carter helemaal uitgewassen en de zeef ontstopt, terug gemonteerd. 2000 km later terug olie druk lampje aan en vermogen verlies.

iemand ervaring met dit probleem

groeten kris

krisje

Geplaatst door krisje (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

audia4 (0) PRO, 13 jaar geleden

ik doe een gok: verkeerde type olie gebriukt die bij dit krachtpatsende thermische vermogenswondertje simpel weg verbrand......

krisje (0) PRO, 13 jaar geleden

dacht ik eerst ook, maar heb wel degelijk de juiste olie gebruikt de vw 504.00 , 507.00 slx longlife 5w30. heb de randen van het carter echt moeten afkrabben met een mes om deze harde afzetting eraf te krijgen. kan me moeilijk voorstellen dat dit na amper 100 km rijden mogelijk is. vorige olie was er wel al 30000 km op. ik denk eerder in de richting dat de nieuwe olie mss bijtender is en deze smurie heeft proberen op te lossen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.