Audi A4: Remmen blokkeren

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Goedendag,

Om te beginnen...ik heb een audi a4 2.0 automaat uit 2001, absoluut geen verstand van auto's en het volgende probleem:
Na het starten van de auto, heb ik het rempedaal ingetrapt om de auto in z'n "D" te zetten en merkte ik dat het rempedaal al redelijk ver naar beneden stond en dat ik deze niet verder kon intrappen. Heb 'm vervolgens gewoon in z'n drive kunnen zetten en wilde optrekken, maar merkte dat dit niet lukte. Gisteren had het gevroren, maar omdat ik de handrem zelden gebruik, nam ik aan dat dit het probleem niet was. De auto had wel gewoon vermogen, maar merkte dat de remmen blokkeerden en amper vooruit kwam. Anwb langsgeweest en bleek dat de remlichten ook aan bleven als de auto in neutraal stond. Monteur heeft een vaccumslang losgekoppeld, lucht ingeblazen zodat de remmen los kwamen en opnieuw het rempedaal ingetrapt. Remmen blokkeerde wederom en monteur gaf aan dat mogelijk de rembekrachtiger kapot was, waarna de auto naar de garage werd getakeld. Vandaag werd ik gebeld door de garage, wat het probleem was, want de auto remde en reed normaal? Mogelijk had 't met de kou te maken, maar dan vrees ik dat dit wederom zal gaan gebeuren.

Mogelijk dat dit wat met elkaar te maken heeft, maar vorige maand hield de motor in/ stotterde bij het optrekken en bleek dat de voornoemde vaccumslang gescheurd was. Na het vervangen van de slang nog één maal gehad dat de auto even stotterde, maar tot op heden niet meer.

Mau78

Geplaatst door Mau78 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Punt (35) PRO, 12 jaar geleden

Staat/hangt de remboester in het water? Als de remlichten blijven branden ,staat het remsysteem vast. Als het bij dit warme weer zich niet meer voor doet wil niet zeggen dat er niets aan de hand is . Laat de boester op water controleren.en de paravan watervrij maken.Is de remschakelaar wel gangbaar? Succes.

Mau78 (0), 12 jaar geleden

Goedemorgen,

Bedankt voor de snelle reactie en de duidelijke uitleg. De garage gaf in eerste instantie aan dat er niets aan de hand was, maar dat ze een veer van de rembekrachtiging hadden ingevet en het probleem nu verholpen zou moeten zijn? Omdat ze verder niets konden vinden heb ik uw mogelijke oorzaak voorgesteld, maar dit was volgens hun niet de oorzaak. Laten we het hopen, maar als het gaat vriezen en de remmen werom blokkeren laat ik dit bij een andere garage zeker goed nakijken. Nogmaals bedankt voor uw reactie.

audia4 (0) PRO, 12 jaar geleden

Bijna opzeker de rembooster, en controleer ook eens of de ruimte tussen de mat bij de voorstoelen en de bodem nog droog is. Daar bevind zich het comfortmodule onder de bestuurdersstoel en die is berucht om bij overlopende waterbakken ook zijn zwemdiploma probeert te halen maar stilletjes aan gaat verzuipen.

tip is om de rubber ventielen onder accu en rembooster ook definitief uit de waterbak te verwijderen zodat het water altijd weg kan.

Mau78 (0), 12 jaar geleden

Goedemiddag,

Bedankt voor de reactie. Ik heb gisteren eerst de bekleding onder de bestuudersstoel bekeken en deze bleek gelukkig nog droog te zijn. Hierna heb ik onder de motorkap gekeken en zag ik dat er inderdaad een laagje water in de waterbak stond. Ik zag dat de waterbak redelijk goed was weggewerkt en je er niet echt makkelijk bij kon, maar ga zo snel mogelijk de rubbers verwijderen en hoop dat het probleem dan verholpen is. Nogmaals bedankt voor de snelle reactie en duidelijke uitleg.

Punt (35) PRO, 12 jaar geleden

Dat water uit de paravan is dan wel weg maar naar mijn idee is het kwaad al geschied. Door het hoge vacuum in de verschillende delen van die boester en roestvorming op de afdichtvlekken wordt er water naar binnen gezogen. Dit is te merken aan het vanzelf beginnen met remmen . Maar als de zaak bevriest staat de zaak vast. maar het klotst niet meer als je een bocht neemt.
Groeten

Mau78 (0), 12 jaar geleden

Goedenavond,

Uit voorzorg zal ik in ieder geval de rubbers uit de waterbak halen om dit in de toekomst te voorkomen.

Door uw eerder geplaatste reactie "het klotst niet meer als je een bocht neemt" herinnerde ik me ineens dat ik, sinds enkele weken bij het maken van de eerste bocht, inderdaad een beetje water weg hoorde lopen. Dit had ik daarvoor niet eerder opgemerkt en niet bij stilgestaan, omdat er toen nog geen problemen waren. Ik zal de rembooster nogmaals na laten kijken, dank u wel.

Mau78 (0), 12 jaar geleden

De rubbers heb ik vorige week verwijderd en was verbaasd hoeveel water er uit de waterbak kwam. De rubbers zaten inderdaad helemaal verstopt. Van der week voor het eerst weer gevroren. Ditmaal geen problemen dat de remmen blokkeerde, alleen remde de auto nu helemaal niet meer en reed bijna de schutting van de buren eruit. Ben naar de garage geweest en deze hebben de rembooster vervangen en deze zat inderdaad vol met water. Het kostte helaas aardig wat geld, maar dankzij jullie advies wist ik wel gelijk wat er vervangen moest worden. Tot nu toe geen problemen meer gehad en ik wilde jullie daarom nogmaals bedanken voor het advies.

Punt (35) PRO, 12 jaar geleden

Spijkernisse kan de straat weer op. Groeten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.