Audi A4: schavend geluid uit versnellingsbak? Audi A4 1997 120 000 km

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1800

Hallo,

Sinds 1 a 2 jaar had ik het idee dat ik iets op de achtergrond hoorde boven 130 km/uur, sinds enkele maanden hoorde ik een sterker schavend geluid wanneer ik naar links stuurde. Sinds vorige week hoor ik continue een schavend geluid, komt duidelijk boven de radio uit en erger bij hogere snelheid en nog erger bij naar links sturen.

Zojuist bij een monteur geweest en hij vermoed een kapot lager in de versnellingsbak. Als ie aan het linker wiel draaide en onder de moterkap luisterde dacht hij dat het uit de versnellingsbak kwam. Dit klinkt heel duur:-(

Vraag 1) Zou dit inderdaad een defecte in de versnellingsbak kunnen zijn en zijn deze lagers dan mogelijk aan de buitenkant gemonteerd of moet de bak er dan onder uit met alle kosten vandien?

Vraag 2) De auto heeft pas 120 000km gelopen, is dit een bekend euvel bij Audi?

bvd
Adi

sqw111

Geplaatst door sqw111 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

audia4 (0) PRO, 14 jaar geleden

1) kan geschikt, komt wel eens voor, b.v. door olielekkage die onopgemekrt is gebleven.... (keerring aandrijfas)
2) niet bij deze bakken....


Oplossing: reviseren is duur, maken ze herrie zijn ze zonder hoge kosten niet te redden.... Maar er is uitkomst, deze audi's belanden met schade wel eens op de sloop, en dan blijft de bak wel over..... die van een passat met dezelfde motor past ook.

onderdelenlijn, marktplaats, plaatselijke sloperijen enz. dus eerst even een bak scoren.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.