Audi A3: Soms blauw grijze rook

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: BKD, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 103

Beste Lezers,

soms heb ik als ik de auto start (koud) dan rookt deze enorm en na 2/3 Km is het weg en rookt de auto helemaal niet meer. (kan dit door een slechte chip ?)
tevens zakt het koelwater niveau nu dacht ik dat misschien de kop gescheurd is maar afgelopen weekend zag ik een plasje koelwater onder de auto liggen. (aan de kant van de bak)
heb al onder de auto gekeken maar ik kan niet vinden waar het water weg komt zijn er misschien kwaaltjes waar deze motoren vaak gaan lekken ?

mvg Fabian.

Danger12

Geplaatst door Danger12 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

ricky (0) PRO, 6 jaar geleden

Bij dit verhaal moet je echt een goede diagnose laten doen want het lijkt alsof je 2 lekkages hebt of je hebt 1 probleem waarbij hij lekt naar binnen en naar buiten toe. Bv de koppakking. Alleen lekken naar buiten toe kan van alles zijn maar die van jou rookt ook dus lekt er ook iets naar binnen toe tegelijkertijd of 2 afzonderlijke problemen. Laat iemand met ervaring ernaar kijken.

Danger12 (0), 6 jaar geleden

het koelsysteem is vandaag op druk gezet maar dan zien we geen afwijking. hij heeft een uur op de zelfde druk gestaan. ik kan alleen dat roken nog niet verklaren.

ricky (0) PRO, 6 jaar geleden

Wat het meeste voorkwam was een scheurtje in de kop waardoor er koelvloeistof in de inlaatkanalen loopt, dit kan je dan ook zien als je inlaatspruitstuk eraf hebt en dan druk op het koelvloeistof systeem zetten. Wat ook voorkomt is een inwendig lekke egr koeler, dan loopt er koelvloeistof de egr koeler in en dat verbrandt hij dan.

Danger12 (0), 6 jaar geleden

hmm dat is nog wel een idee om de inlaat te demonteren.
de EGR zit niet meer op de auto.,

Danger12 (0), 6 jaar geleden

Inlaat gedemonteerd en geen probleem gezien. toch maar de kop af laten persen.

probleem is gevonden kop is zo lek als een mandje.

bedankt voor jullie ideeën

ricky (0) PRO, 6 jaar geleden

Mooi dat je het gevonden hebt en thanks voor je feedback!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A3 of stel zelf een nieuwe vraag.