Audi A4: Storing dashboard meters

Bouwjaar: 2000

Sinds enige tijd start de auto goed werken snelheidsmeter, toerentalmeter, brandstofmeter, olietemperatuur, display van buitentemperatuur, tijd, dag/datum, km stand, dagteller niet en is de display van de airco op halve sterkte. Na ca 5 tot 10 minuten rijden springt alles aan en is ook het display van de airco op volle sterkte. De computer uitlezing geeft geen storing te zien.
Garage zegt dat zij pas wat kunnen doen als de storing erger wordt (als bv de meters ook na enige tijd rijden niet meer bijspringen); Ik dacht eerst dat het dashboard het had begeven en wilde dit gaan vervangen maar dat klopt niet want dan zou de display van de aurco het goed moeten blijven doen.
Weet iemand raad voor dit probleem of herkent dit verschijnsel ?

Joop5814

Geplaatst door Joop5814 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

audia4 (0) PRO, 18 jaar geleden

Ik ga voor een rotte massaverbinding.

robm (0), 18 jaar geleden

Ik heb nagenoeg het zelfde probleem, bij koud weer werkt het display niet goed. snelheid/toeren/bezine/temp meters vliegen alle kanten op, lampjes branden niet allemaal. Het vreemde is als ik het paneel verwarm alles beter of weer goed werkt. Na dat de auto weer goed warm is van binnen werkt alles perfect. Ik geloof niet in een rotte massa anders zou het verwarmen van het paneel niets uitmaken. (lijkt mij). gisteren starte hij niet eens meer vanwege denk ik startblokering. Verwarmd voorzichtig met een aanstekker en ik kon weer naar huis.

Joop5814 (0), 18 jaar geleden

Na maanden getob heb ik (de tijd dat het instrumentenpaneel weer ging werken duurde nu meer dan 30 minuten) heb ik het instrumentenpaneel vervangen en ewerkt alles weer uitstekend.
Helaas is reparatie van het paneel zelf niet mogelijk terwijl het waarschijnlijk om een kleinigheidje gaat

robm (0), 18 jaar geleden

heb je deze vervangen voor een nieuwe of ruil? Weet je nog wat je er voor kwijt was? eventueel adres voor 2e hands/ruil panelen

Joop5814 (0), 18 jaar geleden

Rob,
het is een nieuw instrumentenpaneel maar het oude moet je wel inleveren anders kost het nog meer (oude wordt waarschijnlijk door Audi zelf gerepareerd) Kosten voor het geheel ca ¤ 450,- !!
Toch blijf ik er bij dat dergelijke storingen zich niet behorenb voor te doen bij een auto van net 5 jaar oud en 140 dkm op de teller ! Het Audi concern had zich in deze misschien wel iets coulanter kunnen opstellen omdat dit niets te maken heeft hoe je rijstijl is of over wat voor soort wegen je rijdt.

robm (0), 18 jaar geleden

De moet maar opgegeven en naar de dealer gegaan om een nieuw paneel te halen. Zit er nu in, hoop dat de problemen nu over zijn. Kreeg een storingsrapport mee van zo'n 10 a4'tjes. Allemaal meldingen van sporadische storingen en of onaannemelijk signaal.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.