Audi A4: "stotterende auto"

Bouwjaar: 1996

Mijn Audi a4 1.6 benzine heeft last van stotteren, nl bij optrekken vanaf stilstand valt soms het vermogen bij volledig intrappen gaspedaal compleet weg,"pompen" en spelen met koppeling helpt dan meestal wel.
Bij een snelheid van 40 à 50 km houdt Audi soms spontaan in;
3 maanden geleden issie geheel doorgemeten, een nieuwe lampasonde is geplaatst,maar na een kleine maand kwam het euvel weer tevoorschijn.
Momenteel is de auto bij de garage en men is zoekend, maar ik ben bang dat ik in een vicieuze cirkel zit.
Iemand tips????

dimdum

Geplaatst door dimdum (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

zundappgek12406 (0) PRO, 19 jaar geleden

stroomverdelerkap en bougiekabels controleren temperatuurvoeler komt ook wel eens voor trouwens welke foutcode geeft ie aan als je hem uitleest?

dimdum (0), 19 jaar geleden

audi gaf geen foutmeldingen bij het uitlezen, ik heb 'm van het weekeinde mee gehad , twee dagen zonder dat het probleem zich manifesteerde.
Van de week wordt er verder gezocht, juist het onregelmatige van het inhouden
is zeg maar het grootste probleem

jvdong (0), 19 jaar geleden

hebdit soort probelemen wel eens gehad met een scorpio. Toen bleek de EGR klep te blijven hangen. Ik weet niet of dit systeem ook bij audi wordt gebruikt, maar het komt exact overheen , konden ze ook niet vinden omdat de egr klep niet altijd de storing had. mss is het een mogelijkheid om de klep te vervangen met een occacion die in de showroom staat kost het niets en kun je naderhand altijd een nieuwe plaatsen als t blijkt dat het dat probleem is

zundappgek12406 (0) PRO, 19 jaar geleden

ik denk dat deze auto geen egr klep heeft.......

robres (0) PRO, 19 jaar geleden

Het is waarschijnlijk de luchthoeveelheid meter kost ruil ongeveer 90 euro, je kan hem er eens tussen uit halen en met een spuitbus remmen reiniger schoonmaken en kijken of dat resultaat opleverd alvorens een nieuwe te halen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.