Audi Tt: Tikken rechtsachter Audi TT 99

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: AJQ

Luitjes,

Onlangs heb ik mijn zomersetje weer vervangen voor mijn wintersetje banden.Van de week reed ik met mijn raam open,toen ik constateerde dat ik van links achter een tik hoorde bij het rechts insturen.De harder je rijdt des te sneller de tik.Net alsof iemand met een stokje tegen een leeg blikje slaat

Moet wel vertellen dat een aantal maanden geleden de monteurs van wittebrug int forepark op zoek zijn geweest naar een tik Linksachter.Ze dachten eerst aan de homokineet,wat het niet was,hierna hebben ze de band eraf gehaald,en toen was het geluid weg.Volgens de monteur was het waarschijnlijk te wijten aan de spacer die en bepaalde frictie gaf,die dit geluid veroorzaakte.
Op het ogenblik tikt hij aanzienlijk als ik scherp rechts indraai.Ik ben een leek op dat gebied,en er zijn ineens een boel mensen die weten wat het is :-)

Wielbussen (nooit van gehoord)
Wiellager
Homokineet
fusekogel

Heeft iemand enig idee wat het kan zijn.Rechtdoor en links indraaien geeft geen problemen.Als ik volgende week weer naar de audi ga,zou ik graag wat opties willen voorleggen welke ik hoop van jullie te krijgen.

Bij voorbaat dank voor alle info

gr Martin

krieltje

Geplaatst door krieltje (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi TT? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

audia4 (0) PRO, 16 jaar geleden

Niet gewoon te lange bouten gebruikt??

De bouten voor aluminiumvelgen zijn vaak langer dan degene die je met stale velgen monteerd; en te lange bouten kunnen doorsteken en ergens tegenaan tikken.

krieltje (0), 16 jaar geleden

Het setje is idd imitatie,bij de bandenboer raapte hij wat bouten bij elkaar.Mischien zit er idd een te lange tussen.
Maar hoe merk je dat het wel of niet de homokineet is?

audia4 (0) PRO, 16 jaar geleden

Kijk eerst maar naar die bouten, ga dan pas verder zoeken. Straks zie je beren op de weg staan.........

krieltje (0), 16 jaar geleden

Ok harry,ik zal maandag aan de audi vragen of ze als eerste naar de wielbouten kunnen kijken iig bedankt en een fijn weekend

gr Mart

krieltje (0), 16 jaar geleden

Vandaag naar de wittebrug gereden,en de hoofdmonteur constateerde idd een te lange bout.Helemaal top,koste me deze keer dus helemaal niets.Bedankt harry
top

groetjes mart

audia4 (0) PRO, 16 jaar geleden

Gelukkig, dus geen beer op de weg!

succes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi TT of stel zelf een nieuwe vraag.