Audi A3 Limousine 2013: Tip: Kachel wordt niet warm doorEGR-Klep

Bouwjaar: 2013, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: CRB, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 110

Deze oplossing willen we delen.

De Audi had de volgende klacht: de kachel werd niet goed warm. Linkerzijde helemaal geen warmte en rechts maximaal 30 graden.
Bij uitlezen geen fouten. Als je de data-log bekijkt zie je dat alle kleppen bewegen en lijkt het er dus op dat er ofwel een klep blijft plakken of afgebroken is.
Maar....de oorzaak is de EGR-klep. Deze zit gemonteerd in het roetfilter en lekt uitlaatgas naar het koelsysteem. Gevolg is ofwel een luchtbel waardoor er geen doorstroming door de kachelradiateur is, of de kachelradiateur die verstopt raakt van de uitlaatgassen.
Oplossing: kachelradiateur doorspoelen en een nieuwe EGR-Klep monteren. Na deze reparatie werd de kachel weer heet, aan beide zijden.

Heb je aanvulling op deze reparatie die de moeite van het vermelden waard is, deel het hier ook!

Problemcar Hulplijn

Geplaatst door Problemcar Hulplijn (0) PRO , lid sinds 4 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

0 Reacties

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A3 of stel zelf een nieuwe vraag.