Audi A3 Limousine 2013: Tip: Kachel wordt niet warm doorEGR-Klep

Bouwjaar: 2013, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: CRB, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 110

Deze oplossing willen we delen.

De Audi had de volgende klacht: de kachel werd niet goed warm. Linkerzijde helemaal geen warmte en rechts maximaal 30 graden.
Bij uitlezen geen fouten. Als je de data-log bekijkt zie je dat alle kleppen bewegen en lijkt het er dus op dat er ofwel een klep blijft plakken of afgebroken is.
Maar....de oorzaak is de EGR-klep. Deze zit gemonteerd in het roetfilter en lekt uitlaatgas naar het koelsysteem. Gevolg is ofwel een luchtbel waardoor er geen doorstroming door de kachelradiateur is, of de kachelradiateur die verstopt raakt van de uitlaatgassen.
Oplossing: kachelradiateur doorspoelen en een nieuwe EGR-Klep monteren. Na deze reparatie werd de kachel weer heet, aan beide zijden.

Heb je aanvulling op deze reparatie die de moeite van het vermelden waard is, deel het hier ook!

Problemcar Hulplijn

Geplaatst door Problemcar Hulplijn PRO , lid sinds 2 jaar geleden

0 Reacties

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A3 of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.