Audi A6 Avant 2003: Trilling in auto boven 80 km/u

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: ASN, Motorinhoud (cc): 3000, Vermogen (kw): 162

Audi A6 Avant automaat met 260k. De auto begint te trillen bij 80 km/uur tot ongeveer 140 km/uur daarna wordt het minder.
De trilling is goed te voelen als je met constante snelheid rijdt en minder tijdens de-/acceleraties.
Tijdens het rijden bij genoemde snelheden voel je trilling in het stuur maar 't meest in je stoel, bodemplaat en pedalen. Boven de 150 km/uur wordt het minder.
De auto heeft op de brug gestaan, wielen vrij van de brug bij diverse gasstanden is er in de draagarm rechtsvoor vibratie te voelen.
Diverse cardan-specialisten gebeld die dachten dat het in de cardanas zat omdat de stoel trilde en dan met name versleten ophanglager of onbalans in de as zelf.
Mijn garagehouder durft er niet echt de vinger op te leggen en adviseert doorrijden tot het erger wordt en misschien makkelijker te detecteren waar het vandaan komt.
Auto tot tweemaal toe uitgelijnd en wielen gebalanceerd, zowel bij de zomer- als de winterwielen hetzelfde getril, wiellagers, geen speling, remschijven bijna nieuw, schokdempers geen lekkage.
Wil liever geen nieuw aandrijfas monteren als het niet zeker is dat de de oorzaak is en later blijkt de cardanas de boosdoener of andersom.
Wie heeft er een tip?

Wings4u

Geplaatst door Wings4u , lid sinds 11 maanden geleden

1 Reactie

kaleido 1 PRO, 11 maanden geleden

Aandrijfas is wel aannemelijk iets vergelijkbaars gehad met een vw T5 ook wachten volgens de dealer , lease gaf geen toestemming om te vervangen , stond ineens stil met een vastgeslagen homokineet. Homokineet vervangen is toch niet echt duur.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A6 of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.