Audi A4 Avant 2016: versnellingsbak storing en stoppen aub in p zetten

Bouwjaar: 2016, Brandstof: Diesel, Transmissie: Automaat

Auto audi a4 gestart en auto geeft gelijk het volgende melding: versnellingsbak storing en stoppen aub in p zetten! Auto start maar versnellingsbak doet niets. Dit komt uit t niets ineens! Wie weet wat het kan zijn?

Ossieauto

Geplaatst door Ossieauto , lid sinds 9 jaar geleden

5 Reacties

atte PRO, 10 maanden geleden

Storingsgeheugen (laten) uitlezen.

Ossieauto, 10 maanden geleden

Beste atte, anwb is geweest en is uitgelezen. Canbus code 5749

Ossieauto, 10 maanden geleden

Storing is gereset maar komt terug met zelfde probleem. Stand r en d kan ingezet worden maar auto reageert niet en er komt geen beweging in.

oldford PRO, 10 maanden geleden

5749 zegt mij op zich niets. Wel als je het omrekent van decimaal naar hexadecimaal. Dan krijg je 1675.
Dat is dan P1675 - Aansturing Databus, onwaarschijnlijk signaal van Regelmodule Brandstofpomp
Dat is echter een fout die de motorcomputer afgeeft.

    Beste Oldford dank voor uw reactie, oke dus dat zou dan de regelmodule Brandstofpomp moeten zijn? Auto start goed en blijft netjes stationair draaien allen reageert verder niet - Ossieauto, 10 maanden geleden

atte PRO, 10 maanden geleden

De storingscode die is weergegeven, duidt een onaannemelijk signaal aan. Het geeft in dit geval aan dat de brandstofpompmodule defect is. En toch slaat de motor aan en blijft draaien. Dus zeer onaannemelijk. Nu is de code die is uitgelezen specifiek voor Audi (VAG). Het is beter in dit geval het storingsgeheugen uit lezen met het ODIS-systeem van de dealer of het VCDS-diagnosesysteem. En dan nog zou het kunnen zijn dat er een niet-plausibele uitkomst wordt weergegeven. Het is namelijk zo dat via de diagnose-aansluiting niet de live-data worden weergegeven. Dit kun je alleen met een oscilloscoop controleren, bij de module waarvan je zou kunnen denken dat die een storing heeft. In dit geval hoogst waarschijnlijk de aansturing van de automatische transmissie; en dan ook in combinatie met de computer van de motor (ECU: Electronic Control Unit).

De diagnose-aansluiting van de Audi wordt gevoed door een groot aantal draden. Die zijn weergegeven in 16 elektrische schema’s. Geen enkel schema geeft een aanknoping tussen transmissie en diagnose-aansluiting weer. In een aantal gevallen kiest de autofabrikant er voor om bepaalde modules niet in de storingsdiagnose op te nemen. Dit zijn zgn. ‘dedicated modules’. Zodra er bij deze modules een storingscode wordt opgevraagd, wordt die module geisoleerd. Dat is een ‘disruption’, oftewel een ontwrichting of loskoppeling. Alleen door een meting met een oscilloscoop aan de betreffende module kan een storing worden vastgesteld.

In het geval van de Audi is er hoogst waarschijnlijks sprake van een storing in de communicatie (CAN-bussysteem) tussen computer (ECU) van de motor en die van de transmissie.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.