Audi A6: water in de auto

Bouwjaar: 1998

ik heb achter de bestuurders kant water in mijn Audi
nu heb ik de deurbekleding van beide deuren er al eens afgehaald
om te kijken of het daar van daan kan komen
maar niets wijst er op dat het daar vandaan komt
nu hoorde ik van iemand die bij CARGLASS werkt dat het ook wel eens via de kachel binnen komt en dat de kachel het naar binnen blaast kan dit.???!!!!
en wie dit ook al eens gehad en hoe heb je het opgelost.
ik hoor het graag

Thom

thomas11420

Geplaatst door thomas11420 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A6? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Santa (0), 18 jaar geleden

Ik weet niet of de Carglass-medewerker specifiek op de A6 doelde, maar bij de VW Passat kan hij lekken op de volgende plaatsen: Onder de ACCU zit een afwateringsslangetje wat vaak door bladeren en prut verstopt raakt. Hierdoor kan het water niet weg en stijgt het peil te hoog en komt naar binnen. Accu verwijderen en rommel weghalen en slangetje even doorspoelen. Rondom het interieurfilter zit een rubberen afdichting. Indien deze uitgedroogd, c.q. gescheurd is, kan er water naar binnen komen. Echter bij deze twee lokaties is veelal de bekleding aan de VOOR zijde nat. Voorts wil er bij de Passat wel eens lekkage optreden via de portieren. In dit geval is de afdichtingskitrand tussen de aluminium binnenplaat en het eigenlijke portier niet meer in goede staat en loopt het water niet meer door de ontwateringsgaten maar via de onderzijde van het bekledingspaneel de auto in. Dit is vrij gemakkelijk te constateren door de tuinslang met een rustig straaltje op de ruit van het achterportier te richten en een minuutje of zo te laten stromen. Kijk vervolgens aan de onderzijde van het portier waar het water vandaan komt. Met z'n tweeen gaat dit nog wat makkelijker. Bij de Passat verzamelt het water zich eerst IN het portierrubber en wanneer dit vol zit, loopt het over naar het interieur. Vervangen van de kitrand lost het probleem op.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A6 of stel zelf een nieuwe vraag.