Audi A3: weinig vermogen

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 TDI 130 pk automatique

Mijn wagen reed in noodloop, bij de bosch garage hebben ze hem uitgelezen en zij zeiden dat het iets met de turbodruk was, volgende boschgarage, geen fout gevonden, ze zeiden zelfs om het dashboard los te maken om in de computer te geraken misschien dat daar het probleem zat, volgende garage, audi garage uitgelezen en zei hebben de juiste oorzaak gevonden, de druksensor van de intercooler. ik heb recent mijn druksensor van de intercooler vervangen, de wagen reed terug perfect met een uitstekende optrek, nu zit ik met het probleem dat de wagen niet meer doortrekt en dat de motor hard draait maar niet genoeg vemogen, iemand een idee wat er achter zit? als ik mijn raam open doe dan hoor ik de turbo heel goed maar bij het loslaten van de gaspedaal hoor ik de terugzuigklep niet, wat zou er kunnen mis zijn? bedankt allesziens

beautycar

Geplaatst door beautycar (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Het beste is om hem opnieuw te laten uitlezen, noteer dan de storingscode incl het nummer, en plaats dan hier.

Dan word het zoeken wellicht wat makkelijker.

Gr Stefan

beautycar (0), 14 jaar geleden

ik ga eens direct naar de boschgarage is horen. Bedankt allesziens, ik zal zeker de codes erop zetten

beautycar (0), 14 jaar geleden

ik heb hem laten uitlezen maar de computer geeft geen fouten aan. hmm wat zou er mogelijk kunnen zijn? Bij bosch hebben ze gezegd dat de turbo precies wat drukverlies heeft...

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Bosch kan dat wel zeggen, maar hebben ze dat ook in de meetwaardeblokken bekeken ? Je kan de gevraagde druk bekijken en de gegeven druk bv..

beautycar (0), 14 jaar geleden

ja ze hebben ook de druk gemeten en die was goed, maar ja kan het niet aan de roet of ergens anders liggen? of de bobyn , ik heb er geen kennis van maar ik verschiet er soms van dat de garagisten niet kunnen uitleggen wat er mogelijk zou kunnen zij, jammer.

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Aan de bobine (of bobyn zoals jij hem noemt) ligt het in ieder geval niet. Die zitten niet op diesel-motoren.
Rijdend uitlezen met aangesloten uitleesapparatuur. Concentreren op werkelijke en gewenste turbodruk en werkelijke en gewenste brandstofrail druk.
Moet je toch wat kunnen zien.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A3 of stel zelf een nieuwe vraag.