BMW 1-Serie: 1 serie e87 120i Rookt bij gasgeven blauw.

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: n46

Ik heb hier een 120i automaat met 130.000km die plotseling blauw is gaan roken. Een week eerder is er wel een kleine beurt met olieverversing uitgevoerd.
Het is zo dat de auto koud eigenlijk niet waarneembaar rookt maar als hij warm is en hij heeft 15 seconden stationair gelopen en je geeft dan een keer gas dan komt er een dikke blauwe rookwolk uit.
Na een beetje onderzoek heb ik het inlaatspruitstuk gedemonteerd en het potje van de carterontluchting die hier onder zit vervangen. De slangen heb ik uitgespoeld en schoon gemaakt. echter is het probleem helaas nog steeds aanwezig.

rr-ron

Geplaatst door rr-ron (0) PRO , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 1-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

rr-ron (0) PRO, 8 jaar geleden

Heb de carterventielatie nu los gehaald en afgestopt en een stuk gereden maar hij rookt dan nog steeds, dus hier komt het niet weg.
Nu verdenk ik de kleprubbers of olieschraapveren maar weet niet welke. Heb met de endoscoop in de cilinders gekeken en de cilinderwanden zagen er erg goed. Wel zag je dat de inlaat kleppen vet waren. Maar toen ik het inlaatspruitstuk eraf had kon ik niks geen olie op de klepstelen zien zitten.
Compressie gemeten en dit was allemaal rond de 10 bar.
Weet niet zo goed waar ik nu op moet gokken.

Iemand nog suggesties?

rr-ron (0) PRO, 8 jaar geleden

Inmiddels de kleprubbers vervangen en het probleem is opgelost.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 1-serie of stel zelf een nieuwe vraag.