BMW 3-Serie: ABS / ASC probleem

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel, Motorcode: 4 cyl TDS

Bij afremmen begon de ABS steeds spontaan te werken onder 10 km/uur. Ik heb de kapotte voorsensor vervangen en nu werkt de ABS merkbaar goed bij hard remmen op nat wegdek, dat probleem is dus verholpen.

Alleen, bij het omdraaien van de sleutel brandt wel het ASC lampje, maar niet het ABS lampje. ASC kun je ook in- en uitschakelen. Lampjes heb ik vervangen, die zijn nu goed. Hoe krijg ik het ABS lampje nu brandend voor de APK?

bond1372

Geplaatst door bond1372 (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Heb je de ABS al eens uitgelezen ?

bond1372 (0), 14 jaar geleden

Ja, dat is een vreemd verhaal, voordat die sensor vervangen was hebben ze het geprobeerd, maar ze vonden niks, met een universeel uitleesapparaat.
Ik zal het nu nog eens laten doen bij de BMW specialist hier in de buurt.

bond1372 (0), 14 jaar geleden

De ABS is uitgelezen, en de foutcode van de kapotte sensor is gereset. ABS werkt goed volgens de garage en de computer ziet verder ook geen storingen. Toch brandt het lampje niet. Lijkt inmiddels op een elektrisch probleem dus ik ga eens speuren in de bedrading.

bond1372 (0), 14 jaar geleden

Ik ben begonnen met het doorzoeken van de verbindingen in het instrumentenpaneel. Het lampje wordt aangestuurd vanuit 2 connectoren,
X16 - Wit - pen 23
X17- Blauw - pen 11
In het paneel klopt dit, alleen, naar pen 11 in de blauwe connector loopt geen draad. Ik begrijp het even niet meer, er zijn ook geen andere pennen die verbinding maken met het ABS lampje.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.