BMW 3-Serie: abs ecu

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: m40

Goedemorgen,
Ik heb het volgende probleem: bmw gekocht zonder keuring toen naar keuring geweest en afgekeurd vanwege abs lampje (bleef aan).
Abs laten uitlezen: de eerste vijf seconden geen probleem gaf storing sensoren achter, sensoren voren en comunicatiefout.
Na vijf seconden uitval. Geen Comunicatie mogelijk! aantal keren nog geprobeert heeft niets meer geholpen.
Lijkt mij dat de abs ecu kapot is toch? Als ik deze omruil met een van de hetzelfde serienummer moet deze dan opnieuw geprogrameert worden of is die plug en play?

Met vriendelijke groeten Peter

P.Hisch

Geplaatst door P.Hisch (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

GJBAutos (0) PRO, 13 jaar geleden

Hoeft niet te worden ingeleerd, gewoon hetzelfde nummer plaatsen.

gr Martin

P.Hisch (0), 13 jaar geleden

Ok, maar ik heb vandaag de stekker van de ecu gemeten nou liggen de ohm waardes van 3 sensoren rond 1070 ohm en van een sensor meet ik niets.
Ik heb toen de sensor vervangen en nog steeds geen waarde op de ecu stekker. Moet ik nu van een kabelbreuk uitgaan? En weet misschien iemand of de kabel van de sensor rechtstreeks naar de ecu stekker gaat of eerst ergens anders heen?

Met vriendelijke groeten Peter

GJBAutos (0) PRO, 13 jaar geleden

Ja een kabelbreuk of slechte verbinding ligt dan voor de hand, maar als je niet in de ECU kunt komen is er toch iets niet goed. Sensor zit direct op de ECU aangesloten, voordat ik de ECU zou vervangen zou ik eerst kijken naar een onderbreking.

gr Martin

P.Hisch (0), 13 jaar geleden

Ok, bedankt Martin je had gelijk bleek een kabelbreuk te zijn net onder de accu. Lampje gaat uit, maar ik kan nog steeds niet uitlezen. Maar dat is een zorg voor later. Probleem opgelost auto is goedgekeurd. Bedankt voor de hulp.
Groeten Peter

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.