BMW 3-Serie: ABS-lampje gaat aan in bocht naar rechts

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: M43B16

Hallo iedereen,

Sinds een paar weken (wel voordat de sneeuw viel) gaat het oranje ABS-lampje op het klokkenpaneel branden als ik op stevige manier een bocht naar rechts neem. Ik heb daarna dus geen ABS meer. Waarschuwing gaat weg na een tijdje stilstaan en herstarten. Het gaat niet branden als ik op wat voor manier dan ook rem; alleen in een flinke bocht naar rechts.

Dit lijkt me een ABS-sensorverhaal? Of moet ik bij dit type auto nog ergens anders op letten?

Groet,

Frank

IncaSDI

Geplaatst door IncaSDI (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

the-jelle (0), 13 jaar geleden

het ligt aan de sensor, na een licht ongeval gehad te hebben bleef mijn abs lampje ook branden, als gevolg klemden de remmen een beetje.

IncaSDI (0), 13 jaar geleden

Jelle, hartelijk dank voor het antwoord.

Ik rij de auto nu enkele maanden en circa 5.000 km. Mijn remmen klemmen bij niet of nauwelijks: ik voel geen rare weerstand tijdens uitrollen in vergelijking met andere E36's. Wel staat op mijn APK-keuringsrapport dat er "delen van het remsysteem zichtbaar beschadigd zijn". Desondanks wel goedkeur. Ik zal eens uit zoeken of één en ander met elkaar te maken heeft ;). Wellicht verklaart het ook de barst in de achterbumper en andere aanrijschade ;)

Groet,

Frank

the-jelle (0), 13 jaar geleden

nu moet ik alleen nog iemand vinden die me met mijn e36 probleem kan helpen ;)

de delen van het remsysteem die beschadigd zijn kan slagen op roest of slijtage aan de remschijven, niets ernstig en de keuring maakt er meestal maar een opmerking van.

IncaSDI (0), 13 jaar geleden

Hallo Jelle,

Dan zit het bij mij in de remmen achterzijde. Bij het vervangen van de velgen heb ik namelijk de schijven/blokken gezien en die zijn mooi. De trommels zijn wel behoorlijk zielig (verroest).

Remt echter als de beste. Goede schijven en blokken voor/ schokbrekers/ nieuwe banden/ remvloeistof. Maar toch zit me dit niet lekker. Als de ABS in de error springt tijdens een remming, zou dat in principe gevaarlijk kunnen zijn. Niet zozeer dat de wielen dan blokkeren, maar dat het gebeurt op een moment dat je het niet verwacht. 'Auf nach die Garage dan mahr!' (Steinkohlendeutsch).

Fijn weekend,

Frank

the-jelle (0), 13 jaar geleden

als k mij niet vergis zit er een sensor onder de achterbank, bij men cabrio toch, het zou ook n sensor van de airbag kunnen zijn.

IncaSDI (0), 13 jaar geleden

SENSOR VAN DE AIRBAG?!?!?!?

Daar heb ik ook regelmatig last van! Rood lampje airbag-poppetje aan, gaat na een minuut of twee uit. Dus die kan een storing veroorzaken in het ABS?

Groet,

Frank

the-jelle (0), 13 jaar geleden

heb je een coupé dan kan je de onderkant van de bank zonder moeite er af halen , hij zit recht in het midden .
en ja als de vorige eigenaar er een ongelukje mee hebben gehad dan kunnen die sensors raar doen.

IncaSDI (0), 13 jaar geleden

Stel, ik laat de auto/ABS uitlezen.

Is er dan specifiek te zien of de elektronica, pomp of welke van de vier sensoren er niet goed functioneerde? Of wordt er dan geen hint gegeven?

Ik heb met deze kou geen zin om bijvoorbeeld eerst voor niks de elektronica in de ABS-pomp eruit te slopen om goed door te solderen.

Frank

the-jelle (0), 13 jaar geleden

dat weet ik niet zeker, mijn garagist had wel eens voorgesteld om uit te lezen maar zelf heb ik daar niet zoveel kennis van

rickgilze (0), 13 jaar geleden

de module onder je achterbank is de airbag module, met (ligt aan bouwjaar) ingebouwde 'ongeval' sensoren, deze hebt totaal NIKS met je ABS systeem te maken.
uitleze is wel handigst als ook de storings lampje op dat moment brand! de module geeft behoorlijk nauwkeurig aan wat er mis is!
welke wiel sensor defect/of slecht is, de abs pomp en spanningsuitval(defecte zekering), regelklepjes in de abs systeem etc.

zodra het lampje aangaat, rem je dan ook? en als je nou eens op een rechte rustige weg optrekt naar 80kmh en dan voluit in de ankers gaat, werkt de abs gewoon?
of gaat het lampje dan branden?

wanneer gaat je airbag lampje branden?
en valt vanzelf weer uit?
heb je passagiers airbag?
mvg rick

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.