BMW X5 2005: Alarm gaat af als de auto afgesloten is en binnenverlichting bra

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: N62B44A, Motorinhoud (cc): 4400, Vermogen (kw): 235

Tijdens het rijden gaat de binnenverlichting af en toe branden, soms wat zwak, soms voluit. Het grootste probleem is echter dat te pas en te onpas, als de auto afgesloten is het alarm af gaat. Ik vermoed dat het te maken heeft met een van de deurschakelaars. Vraag waar zitten die of ligt het aan iets anders?

Groet Bert

Pandeeboy

Geplaatst door Pandeeboy (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW X5? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Hans4040 (190) PRO, 7 jaar geleden

motorkap schakelaar afstellen..?

Pandeeboy (0), 7 jaar geleden

Zal ik morgen bekijken en meteen controleren of die ook de binnenverlichting activeert.

Highway (65) PRO, 7 jaar geleden

Alarm laten uitlezen

Pandeeboy (0), 7 jaar geleden

De motorkap schakelaar is niet de oorzaak. Als de deuren dicht zijn en de motorkap open dan gaat de binnenverlichting niet aan. Het probleem zit dus in een van de deurcontacten of de achterklep. Het feit dat onder het rijden ook af en toe de binnenverlichting gaat branden heeft volgens mij rechtstreeks met het alarmprobleem te maken. Vraag waar zitten die deurcontacten?

Groet Bert

Highway (65) PRO, 7 jaar geleden

uit laten lezen. waarschijnlijk kunnen ze alarmoorzaken uitlezen.

Pandeeboy (0), 7 jaar geleden

Het probleem is als volgt opgelost. De beide massakabels van de bovenste achterklep heb ik los gehad, beetje opgeschuurd en met contactspray ingespoten. De motorkapschakelaar heb ik er ook uit gehad en daarvan de stekker en het inwendige met contactspray ingespoten. Verder op de plek waar de motorkap de schakelaar in duwt een viltje geplakt zodat hij iets dieper wordt in gedrukt. De binnenverlichting brandt nu niet meer onder rijden en het alarm is stil nu.

Bert

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW X5 of stel zelf een nieuwe vraag.