BMW 5-Serie: auto trekt naar rechts

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.5

Ik heb het volgende probleem met mijn BMW 523i E39 uit 1996. Ik heb het probleem nu al meer als een jaar en begint me nu erg te irriteren. Als ik op de weg rijd op een recht stuk ( ook op een nieuw wegdek die niet schuin naar rechts afloopt om het regenwater te laten wegvloeien ) moet ik mijn stuur lichtjes naar links gestuurd houden om rechtdoor te kunnen rijden. Zodra ik mijn stuur precies recht houd dan duikt mijn auto naar rechts. Ook als ik mijn stuur los laat trekt de auto naar links. Ik heb mijn auto in die tussentijd van een jaar al 3 keer laten uitlijnen. Eenmaal bij BMW dealer in Katwijk eenmaal bij een banden/uitlijnspecialist Henzen in katwijk en de laatste maal ( op advies van Ruud ) bij BMW Dealer in Woerden waar ze hem hebben uitgelijnd met de voorgeschreven gewichten in de auto. Helaas allemaal zonder resultaat. Nu is mij opgevallen dat alleen mijn linker voorband aan de binnezijde een stuk meer is versleten dan aan de buitenkant. Alle drie de andere banden geen probleem. Wie weet raad en kan mij helpen. Ik hoor nu steeds meer dingen zoals stuurhuis, schokdempers, veren en wiellagers. Maar om dit allemaal te vervangen op de gok lijkt mij te duur. Wie kan mij helpen met het probleem.

Alvast bedankt voor de reacties.

Geplaatst door

Werkpaard (0)

al 20 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Als 'n band aan 1 zijde meer slijt dan is er wel wat mis. Hetzij met de sporing, hetzij met de camber of allebei.
Met alleen de sporing goedzetten kom je er niet.
Ik krijg het idee dat hier iets mis is met de camber aangezien de auto al 3 x uitgelijnd is. Probleem is dat deze niet afstelbaar is bij deze auto.
Als het goed is, heb je 'n uitlijnrapport. Hier staan de waarden op.
Het zou makkelijk zijn als deze hier bekend waren om meer conclusies te kunnen trekken.
Nog iets anders: als banden al scheef zijn afgelopen, zal de "rechtuitloop" van de auto meestal dramatisch verslechteren en dus naar links of rechts gaan trekken.

Gr.

Petje57 0
badge

17 jaar

ik zal morgen het rapport scannen en op de site zetten. Mij zgt het helemaal niets.

Werkpaard 0

17 jaar

hoi serdar

mag ik vragen wat het kost uitlijnen bij severs in woerden?
want ik heb ook zo een probleem ben bij plaatselijke banden handel geweest maar die kon niet mijn rechter voorwiel stellen zei die terwijl ie niet goed stond klopt dat of werd ik gewoon genaaid?

gr alex

sexy-lexy10 0

17 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.