BMW 3-Serie: Auto trilt tussen circa 2000-3500 toeren

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8iS

Ik heb laatst mijn koppelingsset vervangen de oude was helemaal versleten. Nadat ik 100km heb gereden met mijn nieuwe set heb ik een stoep heb geraakt met 50km/h (ik lette even niet op) even later begon de auto te trillen bij 2000 toeren. Stuur trilt niet je voelt dat de auto trilt bij bepaalde toeren. Hij trilt alleen als ik gas geef als ik rond de 4000 ben stopt die zet ik hem in de volgende versnelling dan begint die weer met trillen en gaat het weer weg. Het maakt niet uit hoe hard ik rij. Ik heb hem in zijn vrij gezet als ik dan gas geef dan is het heel normaal. Het is alleen tijdens het rijden en alleen na circa 2000 tot 3500 toeren. (als ik tussen die toeren gas geef) Als ik op 1 tempo blijf rijden is het ook normaal. Ze hebben trouwens ook de transmissie olie van de bak voorkant en achterkant ook bijgevuld en het viel me op dat er bij de achterkant olie onder de bak drupt bij de achter differentieel. Maar hiervoor was die ook een beetje maar bij de garage had ik dat gedeelte schoongemaakt hiervoor. Dus ik denk dat het niets met balanceren en uitlijnen te maken heeft. Iemand enig idee waar het aan kan liggen?

thomas011

Geplaatst door thomas011 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Als je de stoep geraakt hebt zou ik de wielen eens laten balanceren, ook even kijken of er niks krom is en of hij niet uitgelijnd hoeft te worden, ergens klopt er iets niet.

Ook de olie aan het diff even goed controleren, erg veel zit er niet in en als hij veel lekt, loopt hij binnen de kortste keren kapot en dat is zonde..

thomas011 (0), 14 jaar geleden

Ja olie van het diff was helemaal bijgevuld ook met transmissie olie dat in de bak ging maar het heeft wel wat gelekt je ziet dat het nat is. Ja balanceren dacht ik ook maar de garage zei dat het niet kon omdat het bij een bepaalde toerental deed, ongeacht welke snelheid. Hij zei dat het eventueel aan de nieuwe kop set kon zijn dat ik even moest inrijden. Maar dat klonk wel raar..

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Onzin is dat, bij een nieuwe koppelins set koppelt hij meteen weer perfect en deze hoeft niet 'ingereden' te worden, tenminste, trillen mag niet en dat komt waarschijnlijk ook niet van je koppeling af omdat het begonnen is nadat je een stoep geraakt hebt.

Hij trilt ook niet met optrekken maar vanaf een bepaalt toerental.

Als je nog een setje velgen hebt liggen, monteer die dan eens even, dan kun je gelijk al wat uitsluiten.

thomas011 (0), 14 jaar geleden

Ja opzich trilt hij bij het optrekken (bij het gas geven) bij welk versnelling dan ook doet die dat. Maar als je constant blijft rijden is er niets aan de hand.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.