BMW 3-Serie: Bmw 320d 2001

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0

Hallo,

Ik heb een BMW 320D uit 2001.
Ik heb er een probleempje mee er is een geluid als ik stil sta en de koppeling los laat, dan rammelt er wat onder de auto. Als ik de koppeling terug in trap dan stopt het met rammelen... maar nu de laatste paar dagen begint het heel af en toe ook te rammelen als ik de koppeling in houd.

Mijn vraag is wat kan het zijn dat aan het rammelen is onder mijn auto?

Mensen die me kunnen helpen alvast bedankt :)

Fettah

Geplaatst door Fettah (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

audipower (0), 16 jaar geleden

het is zeer waarschijnlijk je versnellingbak.

BMW-E38 (0), 16 jaar geleden

Hmmm, 'versnellingsbak' lijkt me wel een erg ruim begrip. Ook omdat je aangeeft dat het rammelt als je STILSTAAT en de KOPPELING LOSLAAT. Als je stilstaat doet de versnellingsbak (als het goed) niets. Lijkt me dan eerder iets in de drukgroep of met de druklager. Ik neem aan dat de koppeling hydraulisch bediend wordt dus check voor de zekerheid het oliepeil eens (waarschijnlijk dot4 olie, in ieder geval géén motorolie hè!). Maar het lijkt me waarschijnlijker dat bijvoorbeeld de diafragmaveer stervende is, dat de koppelingsplaat z'n beste tijd heeft gehad, of zoiets. De oren van een ervaren monteur zijn hierbij wel handig. Zie de volgende link en lees ook ff het stukje onder 'druklager': http://www.auto-advies.org/koppeling.htm...

suc6

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.