BMW 5-Serie: bmw 530d abs in werking bij zacht remmen

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 530d

goedenavond, probleempje. ik heb sinds kort een bmw 530d touring uit 2000 met 210dkm op de teller. als ik zachtjes afrem gaat de abs/pendaal trillen altijd pas als ik 25kmpu rij tot stilstand. bij hard remmen niks aan de hand en bij heel zacht af remmen ook niks aan de hand. uitgelezen en geen storingen. als ik naar de wieldraaisnelheid kijk geven ze allemaal gelijke snelheden aan bij het rijden aan behalve links voor. dus ik nieuwe abs sensor links voor geplaatst en nog steeds 0 aangeven op me uitleeskast. als ik de auto in ze neutral laat draaien geven alle sesors 2 aan en de sensor l.v 0.
als ik op me rempendaal trap geeft ie alleen L.V 16 aan??? nieuwe sensor! ik snap er niks van! wie kan mij helpen met deze vage storing.
branden niks geen lampjes ook niet bij het trillen van het pendaal.

lp640

Geplaatst door lp640 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

DNS Car Solutions (0) PRO, 12 jaar geleden

doorgesleten draad, na de sensor naar de computer??

lp640 (0), 12 jaar geleden

Geeft ie dan geen storing? Me abs brand niet namelijk

DNS Car Solutions (0) PRO, 12 jaar geleden

Dat HOEFT niet idd, sensor even losmaken en uitlezen kijken wat ie dan aangeeft,als ie niet doorheeft dat de sensor verwijdert is zit je probleem daar, heb je wel je abs-computer gereset na het inlezen van je nieuwe sensor?

GJBAutos (0) PRO, 12 jaar geleden

Bij het ingrijpen van het ABS systeem bij een lage snelheid als het eigenlijk niet nodig is lijkt op een gebroken abs ring in je wiellager, komt wat vaker voor en geeft hele rare data bij het uitlezen, ABS lampje gaat dan ook niet branden omdat de ABS computer denkt dat alles gewoon in orde is. Als er een onderbroken draad is zou normaal gesproken het ABS lampje gaan branden en wordt het systeem uitgeschakeld.

gr Martin

lp640 (0), 12 jaar geleden

Ga ik dat eerst even proberen. Nee niet gereset hoe doe ik dat?

lp640 (0), 12 jaar geleden

Ik heb de sensor lv eruit gehaald en in het gat gekeken. Abs ring zag er goed uit niet stuk. Vorige eigenaar heeft achter sensoren vervangen oude eruit geboort. Dus dacht dat die ring misschien stuk of beschadigd was. Maar waarom geeft mijn uitlees computer dan lv een rare snelheid aan.

lp640 (0), 12 jaar geleden

Alsnelheden zijn gelijk behalve die van lv. Geeft 0 aan en als ik rem 16

GJBAutos (0) PRO, 12 jaar geleden

Aan de ABS ring is niets te zien als je door het gat heen kijken, de ring zit ingegoten in de keerring van het wiellager. reseten gaat gewoon via de uitlees computer, inlezen/inleren hoeft niet.

gr Martin

lp640 (0), 12 jaar geleden

ik heb de abs sensor stekker los gemaakt lv en abs gaat gelijk branden op me dashboard dus de sensor is goed lijkt mij. als ik me voet op de rem hou voel ik in me pendaal steeds lichte pulsen.

DNS Car Solutions (0) PRO, 12 jaar geleden

Probeer toch je abs computer een te resetten, als er niks met je ring aan de hand is... of probeer een nieuwe abs ring,dan heb je dat al uitgesloten.

GJBAutos (0) PRO, 12 jaar geleden

Zoals ik al eerder zei is er niet aan die ring te zien omdat die ingegoten zit in het wiellager, komt veel vaker voor dat deze kapot gaat, ik zeg niet dat dit de enige oplossing is maar om het te controleren kun je enkel het wiellager vervangen. Gewoon doorgaan met proberen en dan zeggen dat je het niet snapt kom je ook niet verder mee.


[url=http://imageshack.us/photo/my-images/546/suspensione39wheelbeari.jpg/" target="_blank" rel="nofollow">http://imageshack.us/photo/my-images/546...][img]http://img546.imageshack.us/img546/8034/...[/img][/url]

Uploaded with [url=http://imageshack.us]ImageShack.us[/url]

Dat is je ABS ring.

gr Martin

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.