BMW : BMW E24 Automaat probleem

Het probleem is als volgt:

Automaat bak ZF 3HP22 in de D stand doet het niet meer, maar wel in R achteruit zonder enig probleem. Auto rolt wel vooruit in de D stand, maar reageert niet met gas geven…wel in de achter uit. De auto reageert ook goed in de R achteruit met gas en volop rem en vooruit geen reactie alleen hoge toeren door gas geven..



Olie van de automaat bak gepeild bij een lopende warm motor en op de juiste hoogte gebracht door 1,5 liter bij te vullen. Het was dus onder niveau, maar kon het niet zien bij een koud motor.

Wat kan het probeem zijn? De auto heeft nog geen 110.000km gelopen en denk daarom niet dat de versnellingbak of koppelingplaat kapot is of wel?? Komt dit probleem bekend voor en wat kan het zijn?


De auto heeft wel een tijd stilgestaan en een volledig restauratie beurt gehad, ik zelf heb er nog geen 200km mee kunnen rijden.

Kan ik deze vervangen met een ZF 4 HP22 bak uit een 525 van 1986?

Alvast bedankt.

M. Boruza

Boruza

Geplaatst door Boruza (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW Overig? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

mark7315 (0), 18 jaar geleden

ja is mogelijk als de omvormer er bij zit
en een automaat heeft heeft geen k.plaat
de 3 staat voor 3 traps en de 4 voor vier traps dus 4 versnellingen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW Overig of stel zelf een nieuwe vraag.